Salt Bank

salt bank
Spread the love

S-a inaugurat Salt Bank, prima bancă românească complet digitală, rezultat al preluării Idea Bank de către Banca Transilvania. Această nouă entitate va concura atât cu băncile tradiționale, cât și cu fintech-urile.

„Acum aproximativ un an și jumătate am început să dezvoltăm această bancă. Da, reprezentăm un salt în tehnologie și în domeniul bancar. Cu toate acestea, ne dorim să rămânem la pământ și să fim moderați. Aducem primul neobank complet românesc”, a declarat Gabriela Nistor, CEO al Salt Bank, la debutul conferinței de lansare.

Sloganul noului banc este „Banking, dar așa cum îți place”.

Inițial, Salt Bank se va adresa exclusiv persoanelor fizice, urmând să se extindă și către persoanele fizice autorizate și, ulterior, posibil și către microcompanii. Pentru strategia și dezvoltarea băncii, investiția inițială se ridică la 80-100 milioane de euro, cu posibilitatea de a crește ulterior, conform declarațiilor din martie ale directorului general al Salt Bank, Gabriela Nistor, în cadrul emisiunii de business ZF Live. Nistor a mai precizat că, în ceea ce privește produsele disponibile la lansare, fiecare produs este gândit în funcție de nevoile clienților, iar obiectivul este ca, în termen de trei ani, Salt Bank să atragă 1 milion de clienți.

În decembrie 2023, Salt Bank, fosta Idea Bank, a majorat capitalul social cu 165 milioane de lei prin aport în numerar din partea Banca Transilvania (163 milioane de lei) și BT Investments (2 milioane de lei).

După această majorare, capitalul social al Salt Bank a ajuns la 417 milioane de lei, complet subscris și vărsat, împărțit în 4.169.760.000 de acțiuni, cu o valoare nominală de 0,10 lei fiecare.

Integrarea Idea Bank în Grupul Banca Transilvania a fost finalizată în 2022, bancă care a devenit Salt Bank, rămânând totuși o entitate independentă.

Gabriela Nistor a fost numită CEO al Idea Bank în 2022, redenumită ulterior Salt Bank, după aproape trei decenii petrecuți la Banca Transilvania, dintre care zece ani pe poziția de director general adjunct pentru retail.

Misiunea Salt Bank este să ofere segmentului său țintă de clienți o gamă completă de produse și servicii bancare accesibile online în totalitate, într-un mediu sigur, în conformitate cu standardele Băncii Transilvania.

Link Aplicatie si cod de recomandare 63GX4T

Lasă un răspuns