Papa și-a anulat în ultima clipă participarea la Calea Crucii

Spread the love

Papa Francisc, în vârstă de 87 de ani, și-a anulat vineri, în ultimul moment, participarea la Calea Crucii de la Colosseum din Roma, în contextul în care starea sa de sănătate continuă să fie îngrijorătoare, potrivit AFP.

„Pentru a-și păstra sănătatea în vederea pregătirii pentru priveghiul de mâine și pentru slujba din Duminica Paștelui, Papa Francisc va urma în această seară, de la Reședința Sfânta Marta, Calea Crucii de la Colosseum”, a anunțat Vaticanul într-un comunicat.

În momentul anunțului, care a avut loc cu doar câteva secunde înainte de începerea ceremoniei, organizatorii au îndepărtat scaunul Papei de pe o colină aflată în fața Colosseumului.

Papa și-a anulat deja participarea la ediția din 2023 din motive de sănătate, la câteva zile după ce a fost spitalizat timp de trei zile din cauza unei bronșite, dar această decizie fusese comunicată în prealabil, spre deosebire de această dată.

În fața decorului spectaculos al amfiteatrului roman luminat, mii de credincioși din numeroase țări, adesea cu lumânări în mâini, s-au adunat în tăcere pentru a asista la acest moment culminant al Săptămânii Sfinte, care precede Paștele.

Vineri după-amiază, șeful Bisericii Catolice a prezidat, așa cum era programat, slujba de Vinerea Mare în Bazilica Sfântul Petru din Vatican.

Duminică dimineața, el urmează să prezideze slujba de Paște în Piața Sfântul Petru, înainte de a rosti binecuvântarea „Urbi et Orbi” („Către oraș și lume”), în timpul căreia, de obicei, trece în revistă conflictele internaționale.

Papa Jorge Bergoglio, care folosește un scaun cu rotile, a suferit o serie de probleme de sănătate în ultimii ani, inclusiv probleme la genunchi, șold și colon.

De asemenea, el a suferit o intervenție chirurgicală abdominală în iunie și și-a anulat călătoria la Dubai pentru COP28 în decembrie din cauza unei bronșite.

În ultimele zile, el a fost nevoit în mai multe rânduri să delege citirea mai multor discursuri din motive de sănătate.

Lasă un răspuns