Putin Avertizează împotriva Represiunilor Masive în Rusia și Reflectează asupra Trecutului Sovietic

putin
Spread the love

Președintele rus Vladimir Putin a afirmat luni că nu dorește să vadă o „represiune masivă” în Rusia, similară cu cea din perioada Uniunii Sovietice, considerând această abordare drept „inacceptabilă”. Declarația vine într-un context în care Kremlinul încearcă să reprime orice formă de critică referitoare la implicarea Rusiei în conflictul din Ucraina, conform informațiilor furnizate de AFP.

Putin a subliniat că, atunci când se vorbește despre victimele represiunilor politice, se referă la oameni foarte diferiți. El a menționat că există persoane care au fost în mod real opozanți ai sistemului sovietic și alții care au ajuns în detenție din diverse motive legate de politica internă. El a adăugat că unele persoane au ajuns în închisoare complet întâmplător. Putin a evidențiat importanța evitării repetării acestor evenimente în istoria țării, subliniind impactul semnificativ și dificil asupra populației și statului rus.

„O astfel de privare de drepturi este inacceptabilă dacă vrem ca țara noastră să aibă un viitor”, a subliniat Putin în timpul unei reuniuni a Consiliului pentru Drepturile Omului, un organism consultativ asociat Kremlinului.

De la ofensiva armatei ruse împotriva Ucrainei la sfârșitul lunii februarie 2022, justiția rusă a impus sancțiuni severe împotriva cetățenilor care se opun conflictului, fie prin vorbă, fie prin acțiuni. Mii de ruși au fost amendați sau condamnați la perioade lungi de închisoare în urma acestor represiuni.

Lasă un răspuns