Peste 1.300 de candidați susțin examenul de intrare în rezidențiat, la Cluj. Condițiile de desfășurare a concursului de admitere.

Spread the love

  La nivel național, un număr de 10.

575 de candidaţi s-au înscris pentru a susţine duminică examenul de intrare în rezidenţiat.

 Dintre cei 1.

371 de candidați care vor susține examenul la Cluj-Napoca, 790 sunt absolvenți de Medicină, 246 sunt absolvenți de Medicină dentară și 335 sunt candidați absolvenți de Farmacie.

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” a luat măsuri speciale astfel încât proba scrisă să se desfăşoare în condiţii optime pentru toţi cei implicaţi în acest proces, candidați și organizatori.

 Astfel, pentru a asigura condiții optime candidaților, Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca a pregătit 16 săli de examen în mai multe locații din Cluj-Napoca: amfiteatrele proprii, amfiteatre ale Universității Babeș-Bolyai și ale Universității de Știinte Agricole și Medicină Veterinară.

 La concursurile de intrare în rezidențiat din anii trecuți cele mai multe punctaje de peste 800 și cea mai mare rată de promovare din țară, în toate cele trei domenii, medicină, medicină dentară și farmacie, au fost obținute de către absolvenții Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca.

Concursul de Rezidenţiat organizat de Ministerul Sănătăţii se va desfăşura în centrele universitare Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu-Mureş şi Timişoara şi va aduna la start 10.

575 de candidaţi (10.

194 de candidaţi/an 2023) care îşi vor disputa şansele pentru ocuparea celor 4.

961 (4.

925 / an 2023) de locuri şi 237 (365/an 2023) de posturi.

Pentru ocuparea celor 4.

082 de locuri scoase la concurs la nivel național pe domeniul medicină s-au înscris 6.

243 de candidaţi, pentru cele 534 de locuri alocate domeniului medicină dentară 2.

360 candidaţi, în timp ce pentru cele 345 de locuri din domeniul farmacie s-au înscris 1.

972 de concurenţi.

Concursul se va derula sub formă de test-grilă, cu 200 de întrebări pentru fiecare domeniu, pe o durată de 4 ore.

După expirarea timpului alocat concursului şi o pauză de 15 minute, va începe corectura în săli, iar pentru a depune contestaţii, candidaţii vor avea la dispoziţie 24 de ore.

Acestea pot viza întrebările de concurs, recorectarea lucrărilor sau organizarea concursului.

Răspunsul contestaţiilor se va da în 48 de ore de la depunerea acestora.

Punctajul minim de promovare reprezintă 60% din punctajul maxim realizat la cele 200 de întrebări pentru fiecare domeniu, din care 50 de tip complement simplu şi 150 de tip complement multiplu.

Candidaţii vor putea intra în sala de concurs unde au fost repartizaţi începând cu ora 8,30, pentru ca la ora 10,00 să înceapă concursul.

Ocuparea locurilor în specialităţile medicale se va face în ordinea punctajului de promovare obţinut, în limita locurilor publicate, alcătuindu-se o singură clasificare pentru fiecare domeniu.

Afişarea rezultatelor se va face numai după semnarea ordinului Ministerului Sănătăţii de confirmare a rezultatelor.

Lasă un răspuns