Lucrările la Bazinul competițional de înot din cadrul HUB-ului educațional din Borhanci au început în primăvara acestui an, cu un progres însemnat în teren.
Potrivit viceprimarului Dan Tarcea, cea mai mare parte a pilonilor pentru stabilizarea solului au fost deja forați.
În continuare, urmează o etapă importantă a proiectului: turnarea continuă a betonului pentru realizarea complexului sportiv, astfel încât bazinul olimpic prinde contur.
„Bazinul olimpic din Borhanci prinde contur!Lucrările avansează rapid pe șantierul viitorului bazin olimpic din Borhanci.
Până acum, săpăturile au fost complet finalizate, iar din totalul de 745 de piloți necesari pentru stabilizarea solului, 600 au fost deja forați.
În perioada următoare, se vor completa și restul de 145 de piloți.
Urmează o etapă crucială: o turnare continuă de beton, timp de 24 de ore – o operațiune de amploare care va aduce acest proiect cu un pas mai aproape de finalizare”, a anunțat, marți, viceprimarul Clujului, Dan Tarcea, prin intermediul unui mesaj publicat pe pagina de Facebook.
Complexul olimpic va putea găzdui competiții internaționale și va ridica standardele infrastructurii sportive din Cluj.
„Acest complex va fi mai mult decât un spațiu de recreere pentru clujenii pasionați de sporturi acvatice.
Va deveni un loc ideal pentru competiții internaționale, ridicând standardele infrastructurii sportive din oraș”, a explicat Dan Tarcea.
După medalia de aur la 200 metri liber obținută de înotătorul David Popovici la Jocurilor Olimpice de la Paris, primarul Emil Boc a propus ca bazinul de natație din Cluj să poarte numele lui David Popovici, „ca o formă de respect pentru reuşitele lui, pentru România”, potrivit edilului Emil Boc.
Noul bazin de înot face parte dintr-un proiect mai mare al Primăriei Cluj-Napoca pentru realizarea unui HUB educațional, care include creșă, grădiniță, școală gimnazială, liceu, o zonă de pădure-parc, bază sportivă și străzile aferente.
Proiectul din cartierul Borhanci prevede construirea unei clădiri pe 3 niveluri cu un bazin de înot acoperit, capacitate de 1.
000 de spectatori și zone dedicate competițiilor sportive de natație.
Termenul de execuție este stabilit pentru anul 2025, iar costurile sunt estimate la peste 200 de milioane de lei.