**Vizite de Studiu pe Șantierul RIVUS: O Experiență Învățată pentru Studenții de la Facultatea de Construcții**
**Parteneriatul Universitatea Tehnică – Grupul IULIUS**
Aceste vizite de studiu sunt posibile în urma unui parteneriat realizat între Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca și grupul IULIUS. În cadrul acestui parteneriat, studenții de la Facultatea de Construcții au avut ocazia să viziteze șantierul proiectului RIVUS, noul proiect al grupului IULIUS, dezvoltat în Piața 1 Mai, pe fosta platformă industrială Carbochim[1, 3, 4.
**Stadiul și Desfășurarea Întrunirilor**
La aceste vizite, studenții au avut ocazia să vadă stadiul lucrărilor de modernizare a vechii clădiri administrative și să viziteze hala cu arcade, care trece printr-un proces de igienizare. Primele vizite pe șantier au avut loc în luna iunie, atunci când studenții au asistent la lucrările de dezmembrare a vechilor hale industriale, construcții care în urma unor studii complexe au fost încadrate în clasa de risc seimic I[1, 3.
**Parteneriatul și Oportunitățile**
Parteneriatul între Universitatea Tehnică și grupul IULIUS a demarat la începutul verii și reprezintă o oportunitate pentru ambele părți. În timp ce pentru studenți este o oportunitate de învățare și asimilire în mod practic a cunoștințelor dobândite teoretic la facultate, pentru IULIUS reprezintă materializarea angajamentului de susținere a educației[1, 3.
**Vizita Studenților de la Facultatea de Inginerie și Management în Construcții**
La cea mai recentă vizită pe șantierul proiectului RIVUS au participat 30 de studenți de la Facultatea de Inginerie și Management în Construcții, însoțiti de cadre didactice. Tinerii au experimentat, pentru o zi, cum este să lucrezi pe șantier și au primit informații valoroase despre procesul de reutilizare și reciclare a materialelor rezultate în urma demolărilor[1, 3.
**Proiectul RIVUS și Dezvoltarea**
RIVUS este un proiect gândit și realizat în urma consultării comunității clujene și va deveni un lifestyle center situat la doar 15 minute de centrul orașului Cluj-Napoca. Prin acest proiect, cu o valoare de peste jumătate de miliard de euro, companiile IULIUS și Atterbury Europe își propun să redea comunității 14 hectare de platformă industrială active parțial. Acest proiect multifuncțional va oferi comunității