Cursurile practice pentru studenții de la Facultatea de Construcții continuă. Locul de studiu: șantierul proiectului RIVUS (P)

Spread the love

**Vizite de Studiu pe șantierul RIVUS: Un Parteneriat Învățămâții și IULIUS**

În urma unui parteneriat realizat între Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca și grupul IULIUS, studenții de la Facultatea de Construcții continuă să vizite șantierul RIVUS, noul proiect al grupului IULIUS, dezvoltat în Piața 1 Mai, pe fosta platformă industrială Carbochim[1-3.

**Stadiul și Experiența Studenților**

În cadrul întâlnirilor cu profesioniștii de pe șantier, studenții au avut ocazia să vadă stadiul lucrărilor de modernizare a vechii clădiri administrative și să vizite hala cu arcade, care trece printr-un proces de igienizare[1-3.

**Primele vizite**

Primele vizite pe șantier au avut loc în luna iunie, atunci când studenții au asis la lucrările de dezmembrare a vechilor hale industriale, construcții care în urma unor studii complexe au fost încadrate în clasa de risc seimic I[1-3.

**Parteneriat și Înțelegere**

Parteneriatul între Universitatea Tehnică și grupul IULIUS a demarat la începutul verii și reprezintă o oportunitate pentru ambele părți. În timp ce pentru studenți este o oportunitate de învățare și asimilire în mod practic a cunoștințelor dobândite teoretic la facultate, pentru IULIUS reprezintă materializarea angajamentului de susținere a educației[1-3.

**Vizita recentă**

La cea mai recentă vizită pe șantierul proiectului RIVUS au participat 30 de studenți de la Facultatea de Inginerie și Management în Construcții, însoțiti de cadre didactice. Tinerii au experimentat, pentru o zi, cum este să lucrezi pe șantier și au primit informații valoroase despre procesul de reutilizare și reciclare a materialelor rezultate în urma demolărilor[1-3.

**Educație și Păstrare a Experienței**

,,Vizita studenților de la Facultatea de Construcții, anii 3 și 4 ai specializării Inginerie și Management în Construcții pe șantierul și fosta platformă industrială Carbochim a fost o experiență extrem de valoroasă, care le-a oferit o perspectivă reală asupra aplicării practice a cunoștințelor teoretice dobândite în timpul cursurilor. Interacțiunea directă cu specialiștii și observarea lucrărilor de reabilitare sunt de un real ajutor în înțelegerea provocărilor și cerințelor din domeniu. Un moment deosebit de util a fost discuția cu managerul de proiect, care a explicat în detaliu

Lasă un răspuns