Un american în vârstă de 72 de ani pledează vinovat în Rusia pentru că a luptat pentru Ucraina

Spread the love

Stephen James Hubbard, un cetăţean american în vârstă de 72 de ani, a pledat vinovat luni în faţa unui tribunal din Moscova la acuzaţiile de a fi servit ca mercenar împotriva Rusiei în războiul din Ucraina, a raportat agenţia rusă de ştiri RIA.

Un american în vârstă de 72 de ani pledează vinovat în Rusia pentru că a luptat pentru Ucraina Sora lui Hubbard şi o altă rudă au pus rapid la îndoială mărturisirea sa, declarând pentru Reuters că acesta avea opinii pro-ruse şi era puţin probabil să se fi înrolat la vârsta sa.

RIA a precizat că Hubbard a recunoscut în cadrul unei audieri la tribunalul din Moscova că a primit bani pentru a lupta pentru Ucraina împotriva Rusiei.

„Da, sunt de acord cu rechizitoriul”, a declarat el, citat de RIA.

Hubbard a fost plasat în arest preventiv săptămâna trecută pentru şase luni.

El riscă o pedeapsă cuprinsă între şapte şi 15 ani dacă va fi condamnat.

Vezi mai multe articole din categoria externe Potrivit unui procuror din instanţă, Hubbard ar fi semnat un contract cu o unitate de apărare teritorială ucraineană în oraşul Izyum din estul Ucrainei la începutul războiului, în februarie 2022.

Procurorul a declarat că i s-au promis 1.

000 de dolari pe lună şi că i s-au oferit instruire, arme şi muniţie.

Procurorul ar fi spus că Hubbard a fost reţinut de soldaţii ruşi la 2 aprilie a aceluiaşi an, la doar câteva săptămâni după începerea războiului.

Sora lui Hubbard, Patricia Fox, a vorbit ultima dată cu acesta în septembrie 2021, prin Skype.

Ea a pus la îndoială confesiunea sa.

„El este atât de non-militar”, a declarat ea prin telefon pentru Reuters.

„Nu a avut niciodată o armă, nu a deţinut o armă, nu a făcut nimic din toate astea.

.

.

Este mai degrabă un pacifist”.

Hubbard este unul dintre cei cel puţin 10 americani aflaţi după gratii în Rusia, la aproape două luni după un schimb de prizonieri la 1 august între Moscova şi Occident, care a eliberat trei americani şi alte zeci de persoane.

Un purtător de cuvânt al ambasadei SUA la Moscova a declarat săptămâna trecută că era la curent cu reţinerea unui cetăţean american, dar a refuzat să facă alte comentarii.

Originar din orăşelul Big Rapids, Michigan, Hubbard a lucrat zeci de ani ca profesor de engleză în străinătate, inclusiv în Japonia şi Cipru, a declarat sora sa.

Fox a declarat că Hubbard s-a mutat în Ucraina în 2014 şi a locuit acolo o perioadă cu o femeie ucraineancă, supravieţuind dintr-o pensie mică.

Când a vorbit ultima dată cu el, acesta se despărţise de prietena sa şi locuia singur în Izyum, a spus ea.

Fox a declarat că a primit puţine informaţii despre statutul fratelui ei timp de luni de zile, până când a apărut un videoclip pe internet.

Videoclipul, postat pe YouTube în mai 2022 de un cont cu puţin peste 100 de urmăritori, arată un bărbat cu barbă, îmbrăcat într-un pulover maro, care stă cu faţa la cameră şi răspunde la întrebările unui intervievator din afara camerei, care vorbeşte într-o engleză cu accent.

Nu este clar unde şi când a fost filmat, dar Fox l-a identificat pe bărbat ca fiind fratele ei.

În înregistrarea video, bărbatul spune că înţelege de ce preşedintele rus Vladimir Putin a trimis trupe în Ucraina şi îşi exprimă speranţa că războiul se va încheia curând.

Lasă un răspuns