Peste 180 de treceri de pietoni de pe drumurile din județul Cluj, iluminate cu sisteme inteligente de tip led, din bani europeni

Spread the love

  Consiliul Județean a semnat contractul de finanțare europeană pentru iluminarea trecerilor de pietoni de pe drumurile județene.

Consiliul Județean Cluj a anunțar semnarea contractului de finanțare pentru proiectul susținut din fonduri europene „Iluminarea trecerilor pentru pietoni pe drumurile județene din județul Cluj – etapa I”.

 „Această nouă reușită în atragerea de bani europeni, nerambursabili, va asigura creșterea gradului de siguranță a circulației rutiere pe drumurile județene.

Ne dorim ca proiectul să fie implementat în cel mai scurt timp posibil, astfel încât locuitorii județului să beneficieze de tehnologii de ultimă generație care să asigure și un consum redus de resurse”, a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

 Proiectul are ca scop principal iluminarea corespunzătoare a trecerilor de pietoni nesemaforizate marcate şi semnalizate, cu sisteme inteligente de iluminat tip led cu lumină asimetrică.

Astfel, într-o primă etapă se va realiza iluminarea a 188 de treceri de pietoni de pe drumurile județene, instalarea a 376 de aparate de iluminat și a 376 de stâlpi noi.

Trecerile de pietoni vor fi, în acest fel, iluminate corespunzător, cu sisteme inteligente de tip led, care vor fi alimentate atât din rețeaua electrică existentă, cât și prin intermediul unui sistem fotovoltaic.

Totodată, pentru a asigura eficiența și optimizarea consumului de energie, vor fi instalați senzori de prezență care vor activa sau dezactiva iluminatul în funcție de necesitate.

Valoarea totală a proiectului finanțat prin Programul Regional Nord-Vest 2021-2027 este de 26,3 milioane de lei, din care 2,6 milioane de lei reprezintă contribuția Consiliului Județean Cluj.

Trecerile de pietoni din tot județul Cluj vor fi iluminate cu LED-uri.

În prezent, pe drumurile județene nicio trecere de pietoni nu e iluminatăCitiți monitorulcj.

ro și pe Google NewsCITEȘTE ȘI:Copyright 2021 monitorulcj.

ro

Lasă un răspuns