Uraganul Helene a ucis cel puţin 90 de oameni în SUA

Spread the love

Numărul deceselor înregistrate în urma uraganului Helene a ajuns la cel puţin 90, transmite agenţia Reuters.

Uraganul Helene a ucis cel puţin 90 de oameni în SUA Potrivit unui bilanţ, cel puţin 90 de persoane au murit în Carolina de Nord, Carolina de Sud, Georgia, Florida, Tennessee şi Virginia, iar autorităţile se tem că vor fi descoperite şi alte cadavre.

Multe persoane sunt date dispărute după ce serviciile de telefonie au căzut în mai multe zone, iau sute de oameni nu au reuşit să mai ia legătura cu rudele lor.

Estimările pagubelor au variat de la 15 miliarde de dolari la peste 100 de miliarde de dolari, au declarat asigurătorii şi meteorologii în cursul weekendului.

Au fost afectate sistemele de apă, comunicaţiile şi rutele de transport esenţiale.

Vezi mai multe articole din categoria externe De asemenea, milioane de oameni au rămas fără curent electric, iar multe drumuri şi poduri au fost distruse.

Pagubele materiale vor deveni mai clare pe măsură ce autorităţile vor evalua distrugerile.

Preşedintele Joe Biden intenţionează să viziteze zonele afectate în această săptămână, de îndată ce va putea face acest lucru fără a perturba serviciile de urgenţă, a declarat Casa Albă.

„Este tragic”, a declarat Biden duminică, promiţând asistenţă pentru recuperare.

Candidatul republican la preşedinţie Donald Trump va vizita Valdosta, Georgia, luni, pentru a primi o informare cu privire la pagubele produse de furtună şi pentru a „facilita distribuirea de ajutoare”, au anunţat reprezentanţii campaniei sale.

Lasă un răspuns