Tensiuni în Orientul Mijlociu: Israelul loveşte Hezbollah în Liban şi Houthis în Yemen

Spread the love

Israelul a anunţat că a bombardat duminică ţinte Houthi în Yemen şi a executat atacuri şi asupra grupării Hezbollah din Liban.

Tensiuni în Orientul Mijlociu: Israelul loveşte Hezbollah în Liban şi Houthis în Yemen Situaţia din Orientul Mijlociu devine din ce în ce mai tensionată.

Atacurile aeriene ale armatei israeliene asupra portului Hodeidah din Yemen au fost un răspuns la atacurile cu rachete ale Houthi asupra Israelului din ultimele zile, relatează Reuters.

Ministerul Sănătăţii din Liban a anunţat că 24 de persoane au fost ucise – şi 29 rănite – într-un atac asupra Ain al-Delb, în apropierea oraşului Sidon, scrie BBC.

Vezi mai multe articole din categoria externe Israelul şi-a intensificat rapid atacurile asupra Hezbollah în urmă cu două săptămâni, dorind ca zonele nordice să devină sigure pentru ca locuitorii să se poată întoarce la casele lor.

În ultima săptămână, mai mulţi lideri importanţi ai Hezbollah au fost eliminaţi în urma atacurilor forţelor israeliene, iar Hassan Nasrallah, liderul suprem al grupării, a fost ucis în atacurile asupra Beirutului de vineri noapte.

Lasă un răspuns