Trump ameninţă Google cu urmărire penală. Ce acuzaţii invocă republicanul la adresa gigantului tehnologic

Spread the love

Trump ameninţă Google cu urmărire penală.

Ce acuzaţii invocă republicanul la adresa gigantului tehnologic Donald Trump, candidatul republican în cursa pentru Casa Albă, a promis că va cere ca Google să fie urmărit penal dacă acesta va câştiga alegerile din noiembrie, scrie Reuters.

Fostul preşedinte american susţine că Google o favorizează pe Kamala Harris în căutările făcute de către utilizatorii de internet, el fiind afişat, implicit, în situaţii negative, fără a oferi o dovadă în acest sens.

Vezi mai multe articole din categoria externe „S-a stabilit că Google a folosit în mod ilegal un sistem care dezvăluie şi afişează numai poveşti proaste despre Donald J.

Trump, unele inventate în acest scop, în timp ce, în acelaşi timp, dezvăluie numai poveşti bune despre” candidata democrată la preşedinţie Kamala Harris, a declarat Trump.

Republicanul a afirmat că acest lucru este o „activitate ilegală”.

„(.

.

.

) Sperăm că Departamentul de Justiţie îi va urmări penal pentru această ingerinţă flagrantă în alegeri.

În caz contrar, şi sub rezerva legilor ţării noastre, voi solicita urmărirea lor penală, atunci când voi câştiga alegerile şi voi deveni preşedintele Statelor Unite”, se arată în postarea făcută de Trump pe reţeaua Truth Social.

Nu este pentru prima dată când fostul preşedinte american afirmă aceste lucruri.

În anul 2019, el a susţinut, prin intermediul unor postări pe platforma X (Twitter la momentul respectiv) că Google a favorizat ştirile negative despre el în alegerile prezidenţiale din 2016.

Google a negat acuzaţiile la acel moment.

Potrivit The Guardian, Google a declarat că nu manipulează rezultatele căutărilor pentru a avantaja un anumit partid.

„Ambele site-uri de campanie apar în mod constant în partea de sus a căutării pentru interogări de căutare relevante şi comune”.

 

Lasă un răspuns