LIVE TEXT  Războiul din Ucraina, ziua 948. Trump recurge la şantaj emoţional: dacă nu voi fi ales preşedinte, războiul din Ucraina nu se va termina niciodată / Zelenski către Trump: Putin nu poate câştiga

Spread the love

Au apărut primele reacţii după discuţiile purtate de Zelenski cu Trump.

Războiul din Ucraina, ziua 948.

Trump recurge la şantaj emoţional: dacă nu voi fi ales preşedinte, războiul din Ucraina nu se va termina niciodată Forţele ruse au efectuat un atac asupra unei unităţi medicale din oraşul Sumî în dimineaţa zilei de 28 septembrie, folosind drone de atac Shahed, anunţă administraţia militară a regiunii, scrie Ukrainska Pravda.

Cel puţin şase persoane au murit în urma atacului.

Trupele ruse par să se pregătească pentru operaţiuni de asalt în sud-estul regiunii Zaporojie, unde „inamicul adună personal”, a declarat purtătorul de cuvânt al Comandamentului de Sud al armatei ucrainene, Vladyslav Voloshyn, pe 28 septembrie, scrie Kyiv Independent.

Vezi mai multe articole din categoria externe Declaraţia vine în contextul în care Rusia îşi continuă ofensivele pe frontul de est, în principal pe axele Pokrovsk, Vuhledar şi Toreţk din regiunea Doneţk.

Zelenski, după întâlnirea cu Trump, a remarcat că Statele Unite sunt liderul în sprijinul Ucrainei şi statul lider din lume.

„Apreciem cu adevărat sprijinul Statelor Unite şi al poporului american şi, desigur, înţelegem că Statele Unite pot fi un lider în orice negociere.

Ne bazăm pe sprijinul SUA”, a spus Zelenski.

Preşedintele ucrainean a mai remarcat că „nu ar fi trebuit să înceapă acest război”, dar acum cel mai important este să înţelegem că trupele ruse se află pe teritoriul ucrainean.

„Cred că problema este că Putin a ucis atât de mulţi oameni şi, desigur, trebuie să facem totul pentru a pune presiune asupra lui pentru a opri acest război.

El se află pe teritoriul nostru, acesta este cel mai important lucru de înţeles, este pe pe teritoriul nostru, cum să oprim războiul pe cât posibil, a spus Zelenski.

„Am avut o întâlnire grozavă cu preşedintele Zelenski.

Dacă voi fi ales, războiul dintre Rusia şi Ucraina se va încheia rapid.

Dacă nu voi fi ales, războiul nu se va termina niciodată şi vom intra treptat în al treilea război mondial.

Tovarăşa Harris nu va putea niciodată să pună capăt războiului.

Nimic nu se va schimba, cu excepţia faptului că moartea şi distrugerea se vor înrăutăţi.

” Donald Trump afirmă acest lucru pe reţeaua sa de socializare, Truth.

„Am avut o întâlnire foarte productivă cu Donald Trump.

I-am prezentat Planul nostru de victorie şi am examinat cu atenţie situaţia din Ucraina şi consecinţele războiului pentru poporul nostru.

S-au discutat multe detalii.

Sunt recunoscător pentru această întâlnire.

Este necesară o pace dreaptă.

Împărtăşim viziunea comună că războiul din Ucraina trebuie oprit.

Putin nu poate câştiga”.

Preşedintele ucrainean Zelenski a scris acest lucru pe X.

China, Brazilia şi alte ţări din Sudul Global au avertizat cu privire la ameninţarea utilizării armelor nucleare într-o declaraţie comună publicată după o reuniune ministerială privind Ucraina, în marja Adunării Generale a Naţiunilor Unite.

„Solicităm să se abţină de la utilizarea şi ameninţarea (de utilizare) a armelor de distrugere în masă, în special a armelor nucleare, chimice şi biologice”, scriu Algeria, Bolivia, Brazilia, China, Columbia, Egipt, Indonezia, Kazahstan, Kenya, Africa de Sud, Turcia şi Zambia.

Declaraţia vine după ce Vladimir Putin a avertizat că Rusia ar putea folosi arme nucleare.

În declaraţia comună adoptată la finalul unei întâlniri la care au participat miniştrii de externe chinezi şi brazilian, cele 12 ţări semnatare îşi exprimă „profunda îngrijorare” cu privire la riscul de „escaladare” din Ucraina.

Lasă un răspuns