Oficialii occidentali susţin că deţin „dovezi clare” că Beijingul a furnizat arme Rusiei pentru a susţine efortul de război din Ucraina

Spread the love

Oficialii occidentali susţin că deţin „dovezi clare” că Beijingul a furnizat arme Rusiei pentru a susţine efortul de război din Ucraina Un nou raport obţinut de oficialii occidentali indică faptul că o companie chineză a trimis drone militare special construite în Rusia pentru testare, destinaţia finală fiind Ucraina, notează publicaţia The Times.

Unul dintre oficialii occidentali a afirmat, pentru sursa citată, că acum există „dovezi clare că societăţile chineze furnizează Rusiei arme mortale pentru a fi utilizate în Rusia”.

Vezi mai multe articole din categoria externe Informaţia vine după ce la începutul săptămânii, agenţia Reuters a dezvăluit un raport conform căruia se crede că Rusia a stabilit un program de arme în China pentru a dezvolta şi a produce drone de atac cu rază lungă de acţiune pentru a fi utilizate în războiul împotriva Ucrainei.

Beijingul a negat de mai multe ori acuzaţiile privind susţinerea efortului de război al Rusiei prin livrarea de armament.

Lasă un răspuns