FC Universitatea Cluj va avea un nou meci cu cei de la Poli Iaşi, sâmbătă, 28 septembrie, pe stadionul Emil Alexandrescu din Copou.
Meciul va începe de la ora 16:45.
Duelurile dintre Universitatea Cluj și Poli Iași se remarcă printr-o trăsătură aparte: în toate meciurile directe de până acum, echipa care a câștigat nu a primit gol.
În șase dintre aceste cazuri, s-au impus ieșenii, de patru ori cu 2-0 și câte o dată cu 1-0, respectiv 4-0.
Victoriile „Șepcilor roșii” au venit mereu în partide disputate pe teren propriu.
În 2014, Nuno Viveiros și Nicolae Mușat marcau pentru „U” în succesul cu 2-0, pentru ca meciul din play-out-ul sezonului precedent să fie decis de reușita lui Daniel Popa (1-0).
În stagiunea precedentă de SuperLigă, cea în care Universitatea a ratat accederea în play-off la doar un punct, Poli Iași a fost una dintre cele două echipe (alături de CFR) împotriva căreia „U” nu a reușit să obțină nici măcar un punct în sezonul regular.
Partida de la Cluj, programată în etapa a 8-a s-a desfășurat atipic, pe durata a două zile, din cauza condițiilor meteo nefavorabile.
După ce, la întrerupere, scorul era 0-0, dubla lui Alin Roman de la reluare a făcut ca ieșenii să plece cu toate punctele din Ardeal chiar la primul meci acasă de la reîntoarcerea pe banca tehnică a lui Ioan Ovidiu Sabău.
Returul din Copou, de la finalul lunii ianuarie, a reprezentat o nouă lovitură puternică pentru moralul echipei noastre, care a fost învinsă pe final (0-1) după golul reușit de Sergiu Buș în minutul 86.
FC Universitatea Cluj se poate lăuda cu un început remarcabil de sezon, cel mai bun din istoria clubului.
În cele zece runde scurse până acum, elevii lui Ioan Ovidiu Sabău au obținut șase victorii și patru rezultate de egalitate.
Cu aceste 22 de puncte, ”U” se situează pe primul loc în clasamentul Superligii, la cinci puncte distanță de poziția secundă, ocupată de Oțelul.
În meciurile disputate în deplasare (șase), Universitatea a acumulat 12 puncte (trei victorii, trei egaluri), marcând opt goluri și încasând doar trei.
Jucătorii cu cele mai multe contribuții ofensive din tabăra „Șepcilor roșii” sunt Dan Nistor (cinci goluri, trei pase decisive), Vladislav Blănuță (patru goluri, o pasă decisivă) și Mamadou Thiam (trei goluri, două pase decisive).
De cealaltă parte, Politehnica Iași ocupă locul al 12-lea înaintea etapei, cu 11 puncte (trei victorii, două egaluri și cinci înfrângeri).
De la schimbarea antrenorului și venirea pe bancă a lui Emil Săndoi, ieșenii au acumulat patru puncte în două jocuri în care nu au primit gol (2-0 vs Universitatea Craiova, 0-0 vs UTA Arad).
Pe teren propriu, adversara de sâmbătă a „studenților” a strâns șapte puncte în cinci partide, reușind, pe lângă victoria menționată cu Universitatea Craiova, să treacă de Botoșani și să remizeze în compania lui Dinamo.
Cei mai pragmatici jucători de până acum din tabăra gazdelor sunt Mihai Bordeianu (trei goluri), Goncalo Teixeira (două goluri), alături de Alin Roman și Florin Kamberi (ambii cu câte un gol și o pasă decisivă).
/documente/stories//2024/09/28/66f7a0c901a34_u-cluj-sursa-fcucluj.jpg” />