SUA acuză hackeri iranieni că s-ar fi infiltrat în campania lui Trump

Spread the love

SUA a acuzat penal trei membri ai Gărzilor Revoluţionare Iraniene pentru atacuri cibernetice asupra campaniei lui Donald Trump şi de tentative de interferenţă în alegerile prezidenţiale din 2020.

SUA acuză hackeri iranieni că s-ar fi infiltrat în campania lui Trump Departamentul de Justiţie al SUA a dat publicităţii vineri acuzaţiile penale împotriva a trei membri ai Gărzilor Revoluţionare Iraniene (IRGC), suspectaţi de atacuri cibernetice asupra campaniei prezidenţiale a lui Donald Trump şi de încercări de a perturba alegerile din 5 noiembrie, scrie Reuters.

Trezoreria SUA a impus sancţiuni împotriva a şapte membri ai IRGC, în contextul acuzaţiilor.

Iranul a negat orice implicare, respingând acuzaţiile ca fiind nefondate.

Vezi mai multe articole din categoria externe Procurorul general Merrick Garland a anunţat că cei trei iranieni ar fi fost parte dintr-un atac cibernetic începând din 2020, ţintind oficiali americani, jurnalişti şi membri ai campaniilor electorale.

Aceştia au fost acuzaţi de fraudă electronică, furt de identitate şi fraudă informatică, însă se află în prezent în Iran.

Oamenii de campanie ai lui Trump au confirmat în august că a fost ţinta unui atac cibernetic iranian, dar au adăugat că nu au fost accesate date confidenţiale.

Lasă un răspuns