Alertă alimentară! Nectarine cu nivel ridicat de pesticide, retrase de la vânzare din mai multe magazine.

Spread the love

    Autoritatea Națională pentru protecția Consumatorilor (ANPC) a anunțat că în urma unor verificări de fructe și legume ce provin din import și sunt vândute în marile magazine din România, s-a descoperit că un lot de nectarine conțineau un nivel ridicat de pesticide.

  Lotul de nectarine a fost adus din Turcia și s-a descoperit, după testarea în laborator, că aveau o cantitate de pesticide de peste 12 ori mai mare decât limita legală, fiind identificată substanța Imidacloprid, în concentrație de 0,128 mg/kg, în timp ce limita admisă este de 0,01 mg/kg.

De asemenea, se pare că aceste nectarine au fost puse spre vânzare în magazinele Penny, iar din motivele amintite mai sus, au fost retrase de la comercializare.

 Lotul vizat este distribuit de Deco Frucht SRL (cod 239080924090_48-194/L3702).

Mai mult decât atât, la momentul în care s-a făcut verificarea, în magazine se mai aflau aproximativ 25 kg de nectarine din acest lot.

ANPC susține că va continua să ia măsuri drastice ori de câte ori descoperă astfel de nereguli și solicită tuturor importatorilor și retailerilor să își revizuiască cu strictețe lanțurile de aprovizionare, pentru a evita expunerea consumatorilor la astfel de produse.

 Articol scris de Ilinca DandocziCitiți monitorulcj.

ro și pe Google NewsFoto: Depositphotos.

com CITEȘTE ȘI:Copyright 2021 monitorulcj.

ro

Lasă un răspuns