ÎPS Teodosie, noi declarații controversate: „Cei care fac cununie sâmbăta rămân mereu sub un blestem”

Spread the love

 Arhiepiscopul Tomisului susține că sâmbăta nu ar trebui oficiate cununii religioase şi consideră că acest lucru reprezintă o mare greşeală, în ciuda obiceiului românesc și a preferinței cuplurilor de a se cununa în weekend, în ziua de sâmbătă.

 Mai mult, deși nu există o decizie a Sinodului BOR prin care cununiile oficiate sâmbăta să fie interzise, Arhiepiscopul Tomisului susține că cei care se cunună în această zi „rămân mereu sub blestem”.

„Am un ghimpe mare că sâmbăta nu ar trebui să mai facem cununii.

Este o mare greşeală.

Şi iată au încept să facă cununii joia.

Cununiile se fac marţea, joia şi duminica.

Cei care fac sâmbăta rămân mereu sub un blestem, dar încă nu avem o hotărâre a Sfântului Sinod şi nu pot să mă opun.

Le dau canon la toţi să îşi facă canon de pocainţă mereu”, a declarat ÎPS Teodosie în cadrul unei intervenții radio, drept răspuns la solicitarea unui ascultător.

 ÎPS Teodosie s-a referit și la cei care divorțează și a susținut că divorțul nemotivat, încheiat pe baza unor mofturi, reprezintă „un mare păcat”.

„Dacă cineva a dat divorţ nemotivat, că nu a fost înşelat de soţ, doar pentru nişte mofturi sau nişte motive mărunte, de neînţelegere aşa-zis, acela s-a legat cu un păcat mare.

 Rugăciunea spune limpede că ce a unit Dumnezeu omul să nu despartă.

Când un soţ îl înşală pe celălalt şi intră într-o legătură de adulter cu altcineva, atunci acela trebuie să se căiască mult.

Dacă însă un soţ este părăsit de celălalt, că s-a dus să trăiască, în desfrâu cu o persoană străină, sigur atunci cel ce a făcut păcatul trebuie să aibă multă căinţă, celălalt poate fi dezlegat cu dezlegarea mare, cu rugăciunea de dezlegare de blestem”, a declarat Arhiepiscopul Tomisului.

Recent, ÎPS Teodosie a declarat că cei care trăiesc în concubinaj sunt „în slujba celui rău” și a criticat conviețuirea unui bărbat cu o femeie fără îndeplinirea formelor legale și a cutumelor legate de căsătorie.

 Citiți monitorulcj.

ro și pe Google NewsCITEȘTE ȘI:Copyright 2021 monitorulcj.

ro

Lasă un răspuns