În Cluj, de frica Poliției Locale, nici vița de vie nu sare gardul!

Spread the love

  Într-un oraș renumit pentru măsurile sale riguroase de menținere a ordinii publice, Poliția Locală din Cluj-Napoca a intrat din nou în vizorul opiniei publice după ce a impus unei locuitoare să-și tundă vița de vie și să taie un corcoduș aflat pe proprietatea sa.

  Motivul? Acestea ar fi „murdărit trotuarul” din fața casei.

„În urmă cu vreo doi-trei ani, după modernizarea străzii mele, polițiștii locali i-au cerut vecinei să taie vița de vie care atârna peste gard, pe motiv că se umple strada de frunze și se murdărește de la boabele de struguri.

Cu ceva vreme înainte, tot din același motiv, îi ceruseră să taie și crengile de corcoduș care cădeau peste poartă.

Vecina nu a mai intervenit de atunci în mersul viței de vie și al corcodușului, dar ele par să fii ținut minte că nu au voie, în orașul de cinci stele, să sară gardu”, se arată în postarea unei clujence.

Decizia autorităților locale de a interveni drastic în cazul femeii din Cluj, pe motiv că fructele corcodușului și vița de vie murdăresc trotuarul, ridică semne de întrebare.

 Oare autoritățile acționează din preocupare pentru estetică sau din nevoia de a proteja pantofii scumpi ai polițiștilor locali, care trebuie să patruleze pe trotuare curate și ferite de riscul de a fi pătat de vreun corcoduș căzut.

Într-o declarație oferită în luna iunie, reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca au subliniat că nu pot tăia pomii fructiferi din parcuri sau spațiile verzi ale blocurilor doar pentru că „s-a murdărit cineva pe pantofi”.

Această poziție a fost evidențiată și în contextul dezbaterilor recente privind preferințele clujenilor pentru arbori ornamentali sau fructiferi în apropierea blocurilor.

 Acțiunile Poliției Locale sunt percepute de unii locuitori ca fiind excesive, având în vedere că multe alte zone din oraș sunt afectate de aceleași probleme, fără ca autoritățile să intervină.

 Cert este că în acest moment, clujenii se întreabă ce e mai important: curățenia sau dreptul la un peisaj urban viu și natural?Citiți monitorulcj.

ro și pe Google NewsCITEȘTE ȘI:Copyright 2021 monitorulcj.

ro

Lasă un răspuns