Premierul Marii Britanii se va întâlni cu Ursula von der Leyen pentru îmbunătăţirea relaţiilor cu UE

Spread the love

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, va avea o întâlnire cu premierul britanic, Keir Starmer, săptămâna viitoare, pentru a discuta despre îmbunătăţirea relaţiilor post-Brexit, scrie Reuters.

Premierul Marii Britanii se va întâlni cu Ursula von der Leyen pentru îmbunătăţirea relaţiilor cu UE Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, se va întâlni săptămâna viitoare cu premierul Marii Britanii, Keir Starmer, potrivit unui purtător de cuvânt al Comisiei.

Keir Starmer a confirmat, de altfel, această întâlnire într-o postare pe reţeaua de socializare X, unde a spus că vrea să „reseteze relaţia cu Uniunea Europeană şi să facă Brexit-ul funcţional pentru cetăţenii britanici”.

Premierul britanic s-a declarat entuziasmat referitor la vizita planificată la Bruxelles, unde va discuta cu von der Leyen.

Vezi mai multe articole din categoria externe De la preluarea funcţiei în iulie, Starmer, lider al Partidului Laburist, a avut o serie de întâlniri cu lideri europeni importanţi, inclusiv cu preşedintele francez Emmanuel Macron şi cancelarul german Olaf Scholz, cu scopul de a întări legăturile dintre Regatul Unit şi Uniunea Europeană, grav afectate după Brexit.

Lasă un răspuns