Ucraina îndeamnă liderii mondiali să nu caute „o ieşire” din război în loc de pace

Spread the love

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, i-a îndemnat miercuri pe liderii mondiali să fie alături de ţara sa şi să nu caute „o ieşire” din război în locul unei „păci reale, juste”, după mai bine de doi ani de război cu Rusia, relatează AP News.

Sursa foto: Hepta / Mediafax Foto În timp ce se confruntă cu o presiune tot mai mare din partea aliaţilor occidentali şi a unora dintre concetăţenii săi ucraineni pentru a negocia un armistiţiu, preşedintele ucrainean a declarat în cadrul Adunării Generale a ONU că nu există alternativă la „formula de pace” pe care a prezentat-o în urmă cu doi ani.

Printre altele, aceasta prevede expulzarea tuturor forţelor ruse din Ucraina şi tragerea la răspundere pentru crimele de război.

„Orice încercări paralele sau alternative de a căuta pacea sunt, de fapt, eforturi de a găsi o cale de ieşire, nu de a pune capăt războiului”, a declarat el.

„Nu divizaţi lumea.

Fiţi naţiuni unite”, a îndemnat preşedintele.

„Şi asta ne va aduce pacea.

” Vezi mai multe articole din categoria externe Rusiei nu i-a venit încă rândul să vorbească la adunarea anuală a preşedinţilor, prim-miniştrilor, monarhilor şi altor înalţi oficiali.

În timpul discursului lui Zelenski, diplomaţi ruşi de nivel inferior au ocupat locurile ţării în imensa sală a adunării.

Preşedintele rus Vladimir Putin nu participă la întâlnirile de nivel înalt de anul acesta de la Adunarea Generală.

Războiul din Ucraina a fost în prim-plan la ultimele două reuniuni ale liderilor mondiali în cadrul întâlnirii anuale a ONU.

În acest an, însă, războiul dintre Israel şi Hamas din Gaza şi escaladarea tensiunilor de la graniţa israeliano-libaneză au fost în centrul atenţiei.

Lasă un răspuns