Donald Trump a fost informat despre presupusele ameninţări de asasinat din partea Iranului

Spread the love

Donald Trump a fost informat despre presupusele ameninţări de asasinat din partea Iranului, a anunţat echipa de campanie a candidatului republican.

Informarea a fost făcută de serviciile de informaţii americane, a explicat sursa menţionată.

Donald Trump a fost informat despre presupusele ameninţări de asasinat din partea Iranului Candidatul republican la preşedinţie, Donald Trump, a fost informat marţi de oficialii serviciilor de informaţii americane cu privire la presupusele ameninţări din partea Iranului de a-l asasina.

„Preşedintele Trump a fost informat astăzi de către Biroul Director al Informaţiilor Naţionale cu privire la ameninţările reale şi specifice din partea Iranului de a-l asasina în efortul de a destabiliza şi a semăna haos în Statele Unite”, se arată într-un comunicat al echipei de campanie citat de Reuters.

Vezi mai multe articole din categoria externe În comunicat mai scrie că oficialii serviciilor de informaţii au observat că ameninţările iraniene s-au „intensificat în ultimele luni”.

Oficialii guvernamentali americani lucrează pentru a-l proteja pe Trump şi a se asigura că alegerile nu au fost afectate.

Anterior, Iranul a negat acuzaţiile.

Totuşi, la începutul acestei luni, un pakistanez cu presupuse legături cu Iranul a pledat nevinovat la acuzaţiile care decurg dintr-un presupus complot de asasinare a unui politician american ca răzbunare pentru uciderea în 2020 de către SUA a comandantului militar iranian Qassem Soleimani.

Inculpatul l-a numit pe Trump drept o ţintă potenţială, dar nu a conceput schema ca pe un plan de asasinare a fostului preşedinte, a explicat o sursă, conform Reuters.

Autorităţile federale mai cercetează o aparentă tentativă de asasinat asupra lui Trump pe terenul său de golf din Florida, la mijlocul lunii septembrie.

De asemenea, continuă cercetările în tentativa de asasinat prin împuşcare de pe 13 iulie în timpul unui miting din Pennsylvania.

Nu a existat niciun indiciu privind implicarea Iranului în niciuna dintre cele incidente, au stabilit specialiştii.

Lasă un răspuns