Financial Times: Prigojin a folosit două celebre bănci occidentale pentru a plăti trupele Wagner

Spread the love

JPMorgan Chase şi HSBC au procesat, fără să ştie, plăţi ale unor companii africane controlate de Yevgeny Prigojin, în timp ce armata privată a acestuia se extindea pe continent, scrie Ziarul Financiar, care citează FT.

Financial Times: Prigojin a folosit două celebre bănci occidentale pentru a plăti trupele Wagner Documente obţinute de Center for Advanced Defense Studies (C4ADS), un think-tank american, au arătat că o companie sudaneză deţinută de Prigojin a cumpărat echipament industrial din China, plaţile fiind procesate de mari bănci vestice.

Astfel, Yevgeny Prigojin, care a murit anul trecut în urma prăbuşirii avionului său, a reuşit să creeze o reţea care a indus în eroare instituţiile financiare globale.

O factură din august 2017 a Meroe Gold, companie sudaneză folosită de Wagner, arată că a transmis o plată printr-o bancă locală folosind JPMorgan Chase drept intermediar, pentru beneficiarul din China.

Vezi mai multe articole din categoria externe Altă factură din aceeaşi an arată că Meroe Gold a transmis plata pentru nişte generatoare diesel şi parţile de schimb ale acestora în China, folosind Hang Seng Bank, parte a grupului HSBC.

Lasă un răspuns