Medicamente care îi lasă pe șoferi fără permis. Ce substanțe pot da rezultat pozitiv la testul antidrog?

Spread the love

  Șoferii pot rămâne fără permis auto dacă au luat anumite medicamente, s-au urcat la volan și au fost testați în trafic de către polițiștii de la rutieră.

În urma testelor rapide efectuate, mai multe substanțe din compoziția medicamentelor pot da rezultat pozitiv la DrugTest.

 Medicamentele sau suplimentele alimentare care sunt contraindicate conducătorilor auto au inscripționate pe ambalaj un triunghi cu laturi roșii, iar în centru au un semn de exclamație de culoare neagră.

Semnul pe ambalaj este încadrat într-un pătrat de culoare albă.

 Chiar dacă nu fac parte din categoria substanțelor psihoactive ilegale, există o serie de medicamente care pot influența rezultatul testelor antidrog și pot da reacții fals pozitive.

 „Oamenii nu ar trebui să se gândească la ce tratamente să ia ori să evite pentru a ieși pozitiv sau negativ la DrugTest, cât timp, obiectiv, acele substanțe sunt inofensive, ori sunt necesare pentru a-și desfășura viața.

Testul folosit de Poliție poate da rezultate false pentru întreaga gamă de medicamente «banale», gamă consumată de milioane de români anual, printre care paracetamol, ibuprofen, pseudoefedrină (picături de nas).

Legat de medicamentele care nu sunt accesibile fără rețetă ori în context medical, drug-testul depistează tot: de la miile de anestezii efectuate zilnic în spitale, la tratamente de care oamenii au nevoie tocmai ca să poată să conducă (de exemplu amfetamine pentru gestionarea ADHD – și a diabetului).

Mesajul important este să nu ne ghidăm sănătatea după ce depistează sau nu depistează testele, ci după ce ne spune medicul”, a declarat pentru Digi24 Răzvan Zaha, criminolog specializat în politicile publice din domeniul drogurilor și criminologie publică intervenționistă.

 Guvernul a modificat în ședința din luna iulie ordonanţa de urgenţă privind siguranţa rutieră.

În situaţia în care rezultatul testelor antidrog în laboratoarele de medicină legală nu vine în maximum 72 de ore, şoferii cărora le-au fost suspendate permisele le primesc înapoi.

Citiți monitorulcj.

ro și pe Google NewsCITEȘTE ȘI:Copyright 2021 monitorulcj.

ro

Lasă un răspuns