Șoferii care folosesc Waze pot primi mai multe amenzi. Aplicațiile de navigație îi împing pe șoferi să „calce” accelerația.

Spread the love

  Șoferii care folosesc sisteme de avertizare a radarelor au o probabilitate cu aproximativ 50% mai mare de a primi amenzi pentru depășirea vitezei legale, comparativ cu cei care nu utilizează astfel de dispozitive.

 Conform unui studiu realizat de un institut belgian specializat în siguranţa rutieră, şoferii care utilizează aplicaţii de navigaţie, precum Waze, pentru a se feri de radare, sunt mai predispuşi la amenzi.

O treime dintre șoferii din Belgia folosesc aplicații care le indică prezența radarului sau a echipajelor de Poliție pe drumuri.

Acestea nu numai că cresc riscul de încălcare a legii din partea conducătorilor auto, dar și distrag atenția.

Totodată, facilitarea evitării controalelor de poliție, inclusiv cele pentru alcoolemie, este un alt argument major împotriva acestor aplicații.

Institutul belgian recomandă interzicerea notificărilor privind radarele de viteză din aplicații.

Mai mult, propune, la fel ca în Germania și Elveția, o schimbare legislativă care să interzică folosirea acestor sisteme care raportează radarele.

În Elveția utilizarea dispozitivului Coyote poate duce la amendă, în timp ce aplicația Waze a fost reglementată pentru a elimina din sistem orice informație despre camerele de viteză.

În România, Waze avertizează asupra radarelor şi prezenţei Poliţiei în trafic, în prezent.

Legislația rutieră stabilește limitele maxime de viteză cu care poate circula un vehicul, în funcție de tipul drumului.

Codul Rutier prevede că șoferii trebuie să respecte următoarele limite: Încălcarea acestor reglementări din Codul Rutier se sancționează cu amendă, iar în anumite cazuri și cu suspendarea permisului de conducere:Citiți monitorulcj.

ro și pe Google NewsCITEȘTE ȘI:Copyright 2021 monitorulcj.

ro

Lasă un răspuns