Ruşii instalează camere în spatele dronelor pentru a le feri de dronele FPV ale ucrainenilor

Spread the love

Andreea Soare Operatorii dronelor de recunoaştere ruseşti au început să instaleze camere de luat vederi în spatele dronelor lor pentru a le feri de sistemele antidrone ucrainene, scrie Monitorul Apărării, care citează Defense Express.

Sursa foto: Telegram Prima astfel de folosire a unei camere de luat vederi a fot observată când drona militară ucraineană a doborât una dintre sistemele autonome ruseşti.

Poza cu drona doborâtă, un ZALA 421, arată o cameră de mici dimensiuni conectată la un dispozitiv rusesc echipat cu antene.

Camera ajută la detectarea unei drone FPV ucrainene, când se află în apropiere, permiţând dronei să încerce să evite un atac.

În ciuda acestor „inovaţii” tehnice, dronele de recunoaştere nu pot desfăşura manevre complexe, aşadar, creşterea vitezei acesteia ar putea fi, mai degrabă, o soluţie la problema ruşilor, scrie aceeaşi sursă.

Vezi mai multe articole din categoria externe „Eficacitatea generală a unei astfel de soluţii rămâne în discuţie.

Cu toate acestea, simplul fapt că inamicul a trecut rapid la punerea în practică a contramăsurilor antiaeriene ale dronelor FPV este demnă de remarcat.

Iar lista de contramăsuri va creşte.

De exemplu, inamicul poate încerca să instaleze mici sisteme de război electronic pe dronele sale de recunoaştere”, mai scrie Defense Express.

Recent, Moscova a anunţat că vrea să crească de 10 ori producţia de drone, să ajungă la un număr de 1,4 milioane de sisteme produse per an.

„În total, aproximativ 140.

000 de vehicule aeriene fără pilot de diferite tipuri au fost livrate forţelor armate în 2023”, a declarat Putin.

„În acest an, producţia de drone este planificată să crească semnificativ.

Ei bine, pentru a fi mai precis, de aproape 10 ori”.

„Cine reacţionează mai rapid la aceste cerinţe pe câmpul de luptă câştigă”, a declarat Putin în cadrul unei reuniuni la Sankt Petersburg privind producţia de drone.

Atât Rusia, cât şi Ucraina au cumpărat drone din străinătate şi şi-au sporit şi producţia proprie.

Şi Ucraina are o producţie impresionantă de drone, având în vedere că ţara se află în război şi este supusă constant atacurilor ruseşti.

Lasă un răspuns