Telegram va divulga IP-urile şi numerele de telefon ale utilizatorilor la cererea autorităţilor

Spread the love

Telegram va divulga datele utilizatorilor la solicitarea autorităţilor, potrivit CEO-ului Pavel Durov.

Totuşi, aplicaţia are un drum lung de parcurs până la restabilirea credibilităţii.

Telegram va divulga IP-urile şi numerele de telefon ale utilizatorilor la cererea autorităţilor Pavel Durov, CEO-ul Telegram, a anunţat că aplicaţia va furniza IP-urile şi numerele de telefon ale utilizatorilor la cererea autorităţilor, scrie publicaţia de tehnologie Engadged.

Telegram a introdus, recent, inclusiv măsuri de moderare, folosind inteligenţa artificială, dar şi o echipă de moderatori umani pentru a elimina conţinutul problematic din rezultatele căutărilor.

Mai mult, Durov i-a îndemnat pe utilizatori să raporteze conţinutul nesigur şi ilegal pentru a fi eliminat de echipa de moderare.

Vezi mai multe articole din categoria externe Totuşi, nu este clar încă în ce măsură aceste modificări vor afecta popularitatea aplicaţiei în rândul celor care se angajează în activităţi ilegale sau capacitatea autorităţilor de a-i urmări.

Deşi divulgarea adreselor IP şi a numerelor de telefon ar putea ajuta în identificarea activităţilor ilegale, aceştia pot apela la diverse funcţii de anonimizare, cum ar fi mesajele care se autodistrug, criptarea end-to-end sau utilizarea aplicaţiei fără o cartelă SIM.

În august, Durov a fost arestat în Franţa pentru presupuse infracţiuni legate de activitatea anumitor utilizatori Telegram, însă a negat acuzaţiile.

Lasă un răspuns