China este cheia tehnologiei străine în armele ruseşti, spune Ucraina

Spread the love

China este cheia tehnologiei străine în armele ruseşti, spune Ucraina Vladislav Vlasiuk a subliniat că anumite componente esenţiale, cum ar fi cele pentru supraveghere, drone şi rachete, provin şi din ţări occidentale precum SUA, Olanda, Japonia şi Elveţia.

Deşi China neagă implicarea în conflict, Ucraina cere măsuri suplimentare pentru a stopa fluxul de tehnologie către Rusia, inclusiv sancţiuni mai stricte din partea UE.

Rusia a început „o invazie la scară largă” a Ucrainei în 2022 şi, în ciuda sancţiunilor occidentale radicale, Moscova a reuşit să îşi aprovizioneze maşinăria militară cu microcipuri şi semiconductori occidentali.

Uniunea Europeană ar putea face mai mult pentru a opri fluxul de produse occidentale, a declarat Vlasiuk, inclusiv prin luarea de măsuri împotriva firmei nucleare ruse Rosatom.

Vezi mai multe articole din categoria externe „Rosatom.

.

.

credem că (n.

r.

Rusia) s-a folosit de reţelele sale pentru a aproviziona armata rusă”, a spus el.

Capitalele europene au fost reticente în a lua măsuri din cauza dominaţiei Rusiei în ceea ce priveşte aprovizionarea centralelor nucleare.

Blocul ar putea, de asemenea, să vizeze logistica Rusiei, precum aeroporturile şi porturile maritime, şi instituţiile financiare care facilitează vânzările, a spus Vlasiuk.

El a subliniat, de asemenea, un pachet de sancţiuni al SUA asupra sectorului IT, despre care a afirmat că a fost foarte eficient de la intrarea în vigoare la începutul acestei luni.

Lasă un răspuns