TikTok elimină conturile media asociate cu presa de stat din Rusia, în contextul alegerilor din SUA

Spread the love

TikTok a anunţat că a eliminat conturile media legate de presa de stat din Rusia pentru „implicarea în operaţiuni secrete de influenţare” a alegerilor prezidenţiale din Rusia.

TikTok interzice conturile media asociate presei de stat din Rusia TikTok a anunţat că interzice conturile media asociate presei de stat din Rusia pentru „implicarea în operaţiuni secrete de influenţare” a alegerilor pentru preşedinţia SUA, scrie Sky News.

Conturile afectate sunt cele ale grupului media Rossiya Segodnya – care deţine serviciile de ştiri RIA Novosti şi Sputnik – şi TV-Novosti, organismul mamă al canalului de ştiri RT.

Vezi mai multe articole din categoria externe Această măsură vine după ce săptămâna trecută, compania Meta a anunţat o decizie similară pentru presa rusă de stat.

Rossiya Segodnya, RT şi alte instituţii media ruseşti au fost interzise pe Facebook, Instagram şi WhatsApp pentru „activitate de interferenţă străină”.

La începutul lunii septembrie, Departamentul de Stat al SUA a anunţat o serie de sancţiuni împotriva presei de stat din Rusia pentru interferenţa în alegerile prezidenţiale din SUA din luna noiembrie.

Lasă un răspuns