Zelenski, în SUA: „Suntem mai aproape de sfârşitul războiului”

Spread the love

Preşedintele Volodimir Zelenski susţine că Ucraina se apropie de sfârşitul războiului cu Rusia şi pregăteşte un plan de victorie pentru asta.

Zelenski, în SUA: „Suntem mai aproape de sfârşitul războiului” Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat, într-un interviu acordat luni pentru ABC News, că Ucraina se apropie de sfârşitul războiului cu Rusia, adăugând că preşedintele rus Vladimir Putin ar fi „speriat” de incursiunile ucrainene din regiunea Kursk, informează AFP.

Zelenski este prezent în Statele Unite pentru a participa la Adunarea Generală a ONU şi urmează să prezinte un „plan de victorie” la Casa Albă în această săptămână.

Zelenski a subliniat că acţiunile decisive din partea Statelor Unite ar putea accelera sfârşitul războiului în 2024.

„Avem o oportunitate reală de a întări cooperarea între Ucraina şi SUA”, a scris acesta pe Telegram, după o întâlnire cu o delegaţie bipartizană din Congresul american.

Vezi mai multe articole din categoria externe Zelenski a făcut apel la Washington şi la partenerii săi să continue sprijinul pentru Ucraina, în contextul în care SUA şi aliaţii au furnizat ajutor financiar de proporţii şi au impus sancţiuni împotriva Moscovei.

Preşedintele ucrainean a vorbit şi despre incursiunea din regiunea rusă Kursk, pe care o consideră un punct slab al lui Putin.

„Este foarte speriat.

.

.

pentru că oamenii lui au văzut că nu poate apăra tot teritoriul”, a mai spus Zelenski.

Planul său de victorie, care va fi detaliat la Washington, ar include o accelerare a aderării Ucrainei la NATO, în ciuda faptului că Moscova a declarat că nu va tolera acest lucru.

Lasă un răspuns