LIVE TEXT  Războiul din Ucraina, ziua 944. Zelenski: Suntem mai aproape de sfârşitul războiului decât credem / Scholz se opune atacurilor cu rază lungă de acţiune împotriva Rusiei / Preşedintele ceh face apel la „realism” în revendicarea teritoriilor ucrainene

Spread the love

Războiul din Ucraina, ziua 944.

Zelenski: Suntem mai aproape de sfârşitul războiului decât credem / Scholz se opune atacurilor cu rază lungă de acţiune împotriva Rusiei Petr Pavel, preşedintele Cehiei, consideră că Ucraina ar trebui să accepte posibilitatea ca unele dintre teritoriile sale să fie „temporar” sub control rusesc după încheierea războiului, a declarat el într-un interviu pentru The New York Times.

„Cel mai probabil rezultat al războiului va fi că o parte a teritoriului ucrainean va fi sub ocupaţie rusă, temporar”, a declarat preşedintele ceh, adăugând că această stare «temporară» ar putea dura ani de zile.

Vezi mai multe articole din categoria externe În opinia sa, în situaţia actuală, este imposibil să vorbim despre o înfrângere a Ucrainei sau a Rusiei, „aşa că sfârşitul [războiului – n.

r.

] va fi undeva la mijloc”.

Preşedintele polonez Andrzej Duda consideră că oricine spune că va bloca accesul Ucrainei la Uniunea Europeană se încadrează în politica lui Vladimir Putin.

  Preşedintele a declarat că nu a vrut să creeze tensiuni între Varşovia şi Kiev.

„Am încercat să acţionez în aşa fel încât să nu creez puncte de tensiune între Varşovia şi Kiev, pe cât posibil (.

.

.

).

Nu a fost uşor pentru că există subiecte dificile între noi.

  Dar am discutat aceste probleme şi cu preşedintele Zelenski, iar cel mai bun exemplu a fost prezenţa preşedintelui Zelenski la Lutsk cu ocazia aniversării tragediei din Volyn”, a declarat Duda.

Tragedia din Volyn a fost o serie de evenimente care au dus la purificarea etnică a populaţiilor poloneze şi ucrainene în 1943, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Masoud Pezeshkian, preşedintele Iranului, a declarat că urmăreşte negocieri cu ţările occidentale cu privire la războiul rusesc din Ucraina şi că nu ar fi aprobat niciodată agresiunea rusă, relatează Ukrainska Pravda.

Pezeshkian a numit războiul Rusiei împotriva Ucrainei „agresiune” şi a negat afirmaţiile conform cărora ţara sa ar fi furnizat Rusiei rachete balistice din momentul intrării sale în funcţie, în iulie 2024.

De asemenea, el a promis că nu va face acest lucru în viitor, chiar dacă nu a menţionat dronele pe care Iranul le furnizează Rusiei.

Pezeshkian a declarat că Iranul este „dispus să se aşeze la masă cu europenii şi americanii pentru a purta un dialog şi negocieri”, în contextul acuzaţiilor potrivit cărora Iranul furnizează rachete Rusiei.

Cancelarul german Olaf Scholz a afirmat că nu susţine relaxarea restricţiilor privind utilizarea de către Ucraina a armelor germane pentru a lovi teritoriul rus.

„Acest lucru [loviturile cu rază lungă de acţiune împotriva Rusiei – n.

r.

] nu este în conformitate cu poziţia mea personală.

.

.

Noi nu vom face acest lucru.

Şi avem motive întemeiate pentru asta”, a adăugat el.

Olaf Scholz a declarat de mai multe ori că nu va trimite de rachete cu rază lungă de acţiune Ucrainei, motivând că o astfel de mişcare ar echivala cu o implicare directă a Germaniei în conflict.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat în cadrul unui interviu pentru ABC News că războiul Rusiei împotriva Ucrainei este „mai aproape de sfârşit” decât cred mulţi oameni şi a făcut apel la aliaţi să întărească forţele ucrainene.

„Cred că suntem mai aproape de pace decât credem.

Suntem mai aproape de sfârşitul războiului”.

Rusia şi „complicii” săi încearcă în mod activ să împiedice unitatea globală, a declarat preşedintele Volodimir Zelenski la Summitul Naţiunilor Unite privind viitorul din 23 septembrie, scrie Kyiv Independent.

„Cu toţii puteţi vedea cine nu numai că se opune întotdeauna (Cartei ONU), dar şi lucrează activ pentru a submina unitatea globală”, a declarat Zelenski în discursul său din timpul sesiunii plenare a summitului.

 

Lasă un răspuns