Emil Boc, întrevedere cu ambasadorul Republicii Franceze în România: „Am discutat despre proiectele Clujului și colaborarea cu orașele înfrățite Dijon și Nantes”

Spread the love

  Emil Boc a avut o întrevedere cu ambasadorul Republicii Franceze în România, Nicolas Warnery.

 „Am primit luni, 23 septembrie, vizita Excelenței Sale, dl Nicolas Warnery, ambasadorul Republicii Franceze în România.

E.

S se află la Cluj-Napoca cu ocazia seminarului de integrare dedicat studenților francezi care își vor începe studiile la Universitatea de Medicină și Farmacie «Iuliu Hațieganu».

Studenția la UMF Iuliu Hațieganu Cluj-Napoca a devenit un brand al Clujului, reunind anual în orașul nostru tineri remarcabili de la nivel național și internațional.

Am discutat despre proiectele municipalității și colaborarea dintre Cluj-Napoca și orașele înfrățite Dijon și Nantes.

În anul 2024, în contextul relațiilor de înfrățire, parteneriatele s-au concretizat prin acțiuni și proiecte comune, care au făcut posibilă dinamizarea și consolidarea cooperării bilaterale dintre orașele noastre”, a transmis Emil Boc.

 Emil Boc a precizat că 30.

000 de elevi şi studenţi români învaţă limba franceză în şcoli, iar peste 1.

900 de studenţi francezi şi francofoni studiază în filierele medicale ale universităților din Cluj.

 „La Cluj-Napoca, 30.

000 de elevi şi studenţi români învaţă limba franceză în şcoli, colegii, licee şi universităţi, iar peste 1900 de studenţi francezi şi francofoni studiază în filierele medicale ale universităților clujene.

Astfel, limba franceză este una dintre cele mai vorbite limbi străine în Cluj-Napoca, iar implicarea comunității francofone în domeniul cultural și educațional se resimte prin activități, evenimente și programe deschise pentru întreaga comunitate”, a mai declarat Emil Boc.

 Citiți monitorulcj.

ro și pe Google NewsCITEȘTE ȘI:Copyright 2021 monitorulcj.

ro

Lasă un răspuns