Vine vara pe final de septembrie! Sunt așteptate temperaturi de până la 25 de grade Celsius.

Spread the love

   Ultima săptămână de septembrie ne va suprinde cu temperaturi mult mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă.

Totuși, sunt așteptate și fenomene de instabilitate atmosferică.

  Potrivit Elenei Mateescu, directorul general al ANM, în ultima săptămână de septembrie sunt așteptate temperaturi de până la 25 de grade Celsius în zona Transilvaniei.

Aceasta a declarat că vom încheia prima lună de toamnă cu temperaturi mult mai mari decât cele normale pentru această perioadă, însă trebuie să ne așteptăm și la fenomene de instabilitate care își vor face apariția în după-amiaza zilei de 24 septembrie și pe parcursul nopții de 24 spre 25 septembrie.

Spre exemplu, în Transilvania vor exista cantități de apă care pot depăși 10-15l/m², ploile fiind însoțite și de intensificări ale vântului.

 Media zilnică a temperaturilor maxime se va situa în jurul valorii de 25 de grade în primele patru zile, iar în următoarele două va crește cu 3-4 grade.

Totuși, temperaturile vor scădea accentuat în ultima zi de septembrie, iar media pe regiune se va situa în jurul valorii de 16 grade Celsius.

 De asemenea, în zilele care vor urma, vremea se va încălzi ușor și treptat, urmând ca pe finalul intervalului de prognoză, maximele termice să atingă în medie 20-22 de grade.

 Cât despre media minimelor termice, aceasta va fi în creștere, de la 8 grade în prima zi, până spre 12-13 grade la finalul primei săptămâni.

 În următoarele 3 nopți va scădea cu până la 6-7 grade, apoi va crește ușor și treptat și la finalul intervalului va atinge 7-9 grade.

Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată în jurul datei de 25 septembrie și între 28 și 30 septembrie.

În prima săptămână din luna octombrie condițiile de ploaie vor fi reduse.

Articol scris de Ilinca DandocziCitiți monitorulcj.

ro și pe Google NewsCITEȘTE ȘI:Copyright 2021 monitorulcj.

ro

Lasă un răspuns