Statele Unite trimit forţe suplimentare în Orientul Mijlociu pe măsură ce tensiunile cresc

Spread the love

Statele Unite trimit un număr mic de trupe suplimentare în Orientul Mijlociu, având în vedere escaladarea tensiunilor dintre Israel şi Hezbollah din Liban, a declarat luni Pentagonul, scrie Reuters.

Statele Unite trimit forţe suplimentare în Orientul Mijlociu pe măsură ce tensiunile cresc „Din prudenţă, trimitem un număr mic de militari americani suplimentari pentru a spori forţele noastre care sunt deja în regiune”, a declarat Patrick Ryder, purtătorul de cuvânt al Pentagonului.

Armata israeliană a lovit luni Hezbollah în sudul Libanului, în estul văii Bekaa şi în nordul regiunii de lângă Siria, în cele mai ample lovituri ale sale.

O lovitură israeliană efectuată luni seara în suburbiile sudice ale capitalei Libanului l-a vizat pe un lider al Hezbollah, Ali Karaki, şeful frontului din sud, a declarat o sursă de securitate pentru Reuters.

Vezi mai multe articole din categoria externe Administraţia preşedintelui american Joe Biden a solicitat în mod repetat ca situaţia de la frontiera dintre Israel şi Liban să fie soluţionată prin diplomaţie.

Acest apel la diplomaţie a fost subliniat de secretarul american al apărării, Lloyd Austin, în convorbirile zilnice cu ministrul israelian al apărării, Yoav Gallant.

În discuţia de duminică, Austin a sugerat că niciun actor extern nu ar trebui să intervină în conflict.

„Secretarul de stat a precizat că Statele Unite rămân pregătite să protejeze forţele şi personalul american şi hotărâte să descurajeze orice actori regionali să exploateze situaţia sau să extindă conflictul”, a declarat Pentagonul într-o declaraţie.

Lasă un răspuns