Emmanuel Macron vrea o nouă ordine internaţională: Europa ar trebui să regândească relaţiile cu Rusia după războiul din Ucraina

Spread the love

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, este de părere că Europa ar trebui să îşi regândească relaţiile cu Moscova, în contextul invaziei lansate de Rusia în Ucraina în 2022.

Emmanuel Macron vrea o nouă ordine mondială: Europa ar trebui să regândească relaţiile cu Rusia după războiul din Ucraina Emmanuel Macron a afirmat duminică, la Paris, în cadrul unei întâlniri pentru pace organizată de comunitatea catolică Sfântul Egidio, că întreg continentul european ar trebui să îşi revizuiască relaţiile pe care le are cu Moscova, în urma războiului din Ucraina, relatează Ukrinform.

„Va trebui să ne gândim la o nouă formă de organizare a Europei şi să regândim relaţiile noastre cu Rusia după războiul din Ucraina”, a spus Macron.

Vezi mai multe articole din categoria externe În timpul discursului, el a subliniat necesitatea construirii unei noi ordini internaţionale în urma războiului Rusiei în Ucraina, întrucât contextul geopolitic din prezent nu se mai poate baza pe ordinea stabilită în perioada postbelică.

„Ordinea noastră actuală este incompletă şi nedreaptă.

Este incompletă deoarece a fost concepută la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial şi, prin urmare, nu a avut în centrul său problemele care au apărut ulterior şi au devenit dominante”, a declarat Macron.

Preşedintele francez este un critic vocal împotriva Moscovei de la debutul invaziei ruseşti în Ucraina.

În cursul acestui an, Macron a susţinut de mai multe ori că nu exclude trimiterea de trupe terestre în Ucraina, o afirmaţie care a atras critici din partea aliaţilor.

Lasă un răspuns