Iranul interzice dispozitivele de comunicaţii după atacul asupra Hezbollah

Spread the love

Gărzile Revoluţionare ale Iranului au interzis folosirea dispozitivelor de comunicaţii după atacurile recente care au provocat explozii la mii de pagere şi staţii de emisie-recepţie folosite de Hezbollah în Liban.

Iranul interzice dispozitivele de comunicaţii după atacul asupra Hezbollah Gărzile Revoluţionare ale Iranului (IRGC) au ordonat tuturor membrilor să înceteze folosirea dispozitivelor de comunicaţii, după ce mii de pagere şi staţii de emisie-recepţie folosite de Hezbollah în Liban au explodat săptămâna trecută în atacuri mortale, scrie Reuters în exclusivitate.

Doi oficiali iranieni de securitate au declarat pentru Reuters că o operaţiune de amploare este în curs de desfăşurare pentru a inspecta toate echipamentele, nu doar cele de comunicaţii.

Vezi mai multe articole din categoria externe Oficialii au menţionat că dispozitivele erau fie produse local, fie importate din China şi Rusia, existând suspiciuni cu privire la infiltrarea agenţilor israelieni.

Atacurile de săptămâna trecută au detonat pagere şi staţii de emisie-recepţie în zonele controlate de Hezbollah, ucigând 39 de persoane şi rănind mai bine de 3.

000.

Libanul şi Hezbollah au acuzat Israelul pentru aceste atacuri, însă Israelul nu a confirmat, dar nici negat implicarea.

Iranul şi-a sporti măsurile de securitate, în special în jurul facilităţilor nucleare şi rachetelor.

În prezent, Gărzile Revoluţionare colaborează cu experţi din Hezbollah pentru a analiza dispozitivele care au explodat.

Lasă un răspuns