Nouă civili au fost răniţi într-un atac aerian rusesc în Zaporojie, afirmă oficialii ucraineni

Spread the love

Andreea Tobias Cel puţin nouă civili au fost răniţi, inclusiv un copil, duminică târziu, ca urmare a atacurilor aeriene ale Rusiei asupra oraşului Zaporojie din sud-estul ţării, au declarat luni oficiali ucraineni citaţi de Reuters.

Nouă civili au fost răniţi într-un atac aerian rusesc în Zaporojie, afirmă oficialii ucraineni Salvatorii au evacuat locuitorii din mai multe clădiri de apartamente avariate, a declarat Ministerul ucrainean de Interne pe Telegram.

Ministerul a adăugat că, potrivit informaţiilor preliminare, Rusia a folosit bombele sale aeriene ghidate KAB pentru a lovi Zaporojie.

Reuters nu a putut verifica în mod independent informaţiile şi nu există deocamdată niciun comentariu din partea Rusiei.

Vezi mai multe articole din categoria externe Ambele părţi neagă că au vizat civili în atacurile lor, însă mii de civili au fost ucişi – marea majoritate ucraineni – în războiul pe care Moscova l-a lansat în februarie 2022.

Serviciile de urgenţă ucrainene au postat pe Facebook un videoclip care arată salvatori încercând să îndepărteze resturile şi să deblocheze intrarea într-un apartament şi îngrijind răniţi noaptea în faţa unei clădiri rezidenţiale avariate.

Lasă un răspuns