Lucrările la tronsonul Chiribiş – Biharia ar putea începe în primăvara lui 2025. Realizarea secțiunii de 29 de km de pe Autostrada Transilvania, blocată din cauza contestațiilor.

Spread the love

  În martie 2024, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere anunța semnarea contractului pentru realizarea segmentului Chiribiș-Biharia (A3).

Cu toate acestea, proiectul a fost blocat din cauza contestațiilor și a proceselor din instanță.

 „Am semnat astăzi un nou contract pentru proiectarea și execuția lucrărilor de construcție a secțiunii de autostradă Chiribiș – Biharia, parte a Autostrăzii Transilvania! Semnarea a fost posibilă doar după soluționarea contestațiilor de către CNSC”, informa la mijlocul lunii martie directorul CNAIR, Cristian Pistol, prin intermediul unui mesaj publicat pe pagina de Facebook.

 Potrivit reprezentanților Ministerului Transporturilor, lucrările ar putea debuta abia în primăvara anului viitor.

 Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat vineri, la Oradea, că lucrările la tronsonul Chiribiş – Biharia de pe Autostrada Transilvania vor începe în primăvara anului viitor, în condițiile în care sunt necesare clarificări în cee ce privește procesele aflate pe rol pe care le are antreprenorul cu CNAIR.

„Are ordin de începere în primăvara anului viitor, ca, până atunci, partea de proiectare şi toate procesele – pentru că sunt ceva procese pe rol între CNAIR şi Selina, Selina contra CNAIR, CNAIR contra Selina să se clarifice şi să poată începe lucrările la acest tronson de la Chiribiş la Biharia”, a declarat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

 În august 2023, câştigătorul licitaţiei pentru construcţia subsecţiunii Chiribiş – Biharia a Autostrăzii Transilvania a fost desemnată o asociere de constructori români, Precon Transilvania SRL– Citadina 98 SA.

 Termenul pentru realizarea celor 28,55 km a fost estimat la 24 de luni.

În martie 2024 CNAIR semna contractul pentru proiectarea și execuția lucrărilor, dar proiectul finanțat din fonduri nerambursabile a rămas blocat din cauza contestațiilor.

 Citiți monitorulcj.

ro și pe Google NewsCITEȘTE ȘI:Copyright 2021 monitorulcj.

ro

Lasă un răspuns