Încă o amânare în procesul lui Vlad Pascu. Expertizele medico-legale pentru persoanele rănite în urma accidentului produs de șoferul drogat nu au fost finalizate.

Spread the love

  Judecătoria Mangalia a amânat miercuri pentru 18 octombrie judecarea în procesul lui Vlad Pascu, şoferul drogat care a accidentat mortal doi tineri şi a rănit alţi trei, anul trecut în localitatea 2 Mai.

Amânarea a fost dispusă pentru că nu au fost încă finalizate expertizele medico-legale pentru persoanele rănite în urma accidentului, potrivit avocatului unora dintre victime, Adrian Cuculis.

Expertizele sunt efectuate la Institutul Naţional de Medicină Legală (INML) Bucureşti şi, în funcţie de concluzia medicilor legişti, ar putea fi schimbată încadrarea juridică în cazul lui Pascu, din vătămare corporală din culpă, în vătămare corporală cu circumstanţe agravante.

„Era previzibil că astăzi se amână.

(.

.

.

) Nu aveai ce să faci astăzi în afară de a stabili ce s-a întâmplat la expertiză, de ce nu sunt gata rapoartele.

Şi n-au fost gata rapoartele pentru că s-au solicitat anumite specializări suplimentare, de care, bineînţeles, medicii de la INML nu aveau cum să dispună în cadrul INML, au fost trimişi către ortopedie copiii, către chirurgie plastică, chirurgie reparatorie şi atunci aceste documente au mai durat puţin, până să ajungă la INML.

Şi INML să facă expertiza în baza acestor rapoarte emise de către alte instituţii, cum ar fi Spitalul de Urgenţă Floreasca, şi pe unde au mai fost ei trimişi, pentru că (.

.

.

) au avut nevoie de nişte verificări suplimentare din partea altor medici, pentru a se stabili dacă există o infirmitate permanentă sau nu.

(.

.

.

) Cred că a fost o eroare de comunicare, atâta tot.

(.

.

.

) Nu are nicio vină instanţa şi nici noi”, a declarat Cuculis.

În octombrie 2023, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia l-au trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pe inculpatul Vlad Pascu, din Bucureşti, pentru comiterea infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi părăsirea locului accidentului.

„În sarcina inculpatului s-a reţinut că, în dimineaţa zilei de 19 august 2023, a condus pe drumurile publice un autovehicul, sub influenţa substanţelor psihoactive, iar, la intrare în localitatea 2 Mai, a acroşat un grup de persoane care se deplasau pe marginea drumului.

În urma impactului, a rezultat decesul numiţilor O.

A.

S.

(21 ani) şi D.

R.

M.

(20 ani), precum şi vătămarea corporală a numiţilor B.

D.

D.

(18 ani), C.

V.

A.

(20 ani) şi I.

C.

I.

(20 ani).

De asemenea, se reţine că, după producerea accidentului, inculpatul a părăsit locul accidentului”, au transmis la acea dată procurorii.

Citiți monitorulcj.

ro și pe Google NewsCITEȘTE ȘI:Copyright 2021 monitorulcj.

ro

Lasă un răspuns