Pompierii clujeni, în sprijinul localnicilor din Galați, afectați de viituri. Acțiuni în teren pentru curățarea gospodăriilor, îndepărtarea aluviunilor și refacerea drumurilor.

Spread the love

  Pompierii clujeni au ajuns joi seara în județul Galați, iar de la primele ore ale dimineții și-au început misiunea.

„Colegii noștri se află în comuna Cuza Vodă, alături de pompieri din toată țara.

Pompierii intervin de mai multe zile pentru curățarea gospodăriilor, îndepărtarea aluviunilor și refacerea drumurilor”, informează, vineri, Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență (ISU) Cluj.

 Aproximativ 1.

000 de salvatori, proveniți din unitățile subordonate Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), au fost mobilizați în 12 localități gălățene, respectiv – Pechea, Cuza Vodă, Slobozia Conachi, Costache Negri, Cudalbi, Vameș, Băneasa, Valea Mărului – Mândrești, Măcișeni, Corni, Urlești și Frumușița.

Pompierii acționează în teren pentru îndepărtarea urmărilor produse de viituri în urma ploilor abundente ce au făcut prăpăd în sudul țării.

 În dimineața zilei de joi, 2 ofițeri, 16 subofițeri și 14 soldați de la toate detașamentele din cadrul ISU Cluj au fost trimiși spre zonele afectate de inundații din județul Galați.

La începutul acestei săptămâni, autoritățile au anunțat instituirea stării de alertă în județele Galați și Vaslui ca urmare a dezastrului produs săptămâna trecută de ploile abundente.

Aproximativ 7.

000 de case din 28 de localități din județul Galați au fost distruse sau afectate de ploile abundente.

Patru oameni au murit, iar peste 300 de persoane au fost evacuate.

 În continuare, apeoximativ o mie de pompieri din toată ţara continuă să acţioneze în sprijinul salvatorilor de la ISU Galaţi, pentru a oferi ajutor în localităţile unde s-au produs pagube din cauza ploilor abundente şi a viiturilor.

Citiți monitorulcj.

ro și pe Google NewsCITEȘTE ȘI:Copyright 2021 monitorulcj.

ro

Lasă un răspuns