Mohamed al Fayed, acuzat de abuzuri sexuale asupra angajatelor

Spread the love

Mohamed al Fayed, acuzat de abuzuri sexuale asupra angajatelor Mohamed al Fayed a fost acuzat de abuzuri sexuale grave de către avocaţii a 37 de presupuse victime, care l-au descris ca pe un „monstru” susţinut de un sistem corupt la compania Harrods, scrie Sky News.

În cadrul unei conferinţe de presă, avocatul Dean Armstrong KC a spus că acest caz reuneşte cele mai îngrijorătoare aspecte ale unor scandaluri celebre precum cele ale lui Jimmy Savile, Jeffrey Epstein şi Harvey Weinstein.

Vezi mai multe articole din categoria externe Una dintre victime, Natacha, a relatat cum, la vârsta de 19 ani, a fost atrasă în capcana unui mediu toxic, crezând că a obţinut „şansa unei vieţi” printr-un loc de muncă la Harrods.

Ea a fost supusă abuzurilor sexuale după ce a fost chemată în apartamentul privat al lui al Fayed.

Alte 20 de femei au acuzat atacuri fizice şi sexuale, iar cinci dintre ele au declarat că au fost violate.

Faptele ar fi avut loc în diverse locaţii, inclusiv la Harrods şi la Ritz din Paris.

Avocatul Gloria Allred, cunoscută pentru cazurile de abuz sexual pe care le-a avut de-a lungul timpului, a declarat că majoritatea victimelor aveau între 19 şi 24 de ani şi se aflau într-o poziţie vulnerabilă.

Harrods şi-a declarat „stupefacţia” şi a prezentat scuze victimelor, recunoscând că, în perioada în care al Fayed a condus compania, angajaţii au fost expuşi unor condiţii de muncă improprii.

Mohamed al Fayed este tatăl lui Dodi al Fayed, cel despre care presa susţinea că ar fi avut o relaţie cu Prinţesa Diana.

Atât Prinţesa, cât şi Dodi al Fayed, au decedat într-un accident de maşină din Paris, în anul 1997.

Lasă un răspuns