Războiul din Ucraina, ziua 940.
Comandanţii ruşi au avertizat despre incursiunea ucraineană în Kursk cu luni înainte, dezvăluie documente confiscate / SUA impune sancţiuni entităţilor ruse care sprijină activităţile ilicite ale Coreei de Nord Ucraina a instituit sancţiuni împotriva a şase persoane şi a peste 40 de entităţi din Iran, China şi Rusia.
Vezi mai multe articole din categoria externe Germania urmează să ofere un ajutor suplimentar de 400 de milioane de euro Ucrainei în 2024, conform unui document al Ministerului de Finanţe german, citat de AFP pe 19 septembrie.
Acest lucru contrazice rapoartele anterioare care sugerau că nu era planificat niciun ajutor suplimentar pentru acest an.
Fondurile noi sunt destinate susţinerii armatei Ucrainei, în special pentru nevoi urgente precum drone şi sisteme de apărare aeriană, pentru a-şi consolida poziţia pe câmpul de luptă.
Germania şi-a intensificat semnificativ sprijinul militar pentru Ucraina de la începutul invaziei Rusiei, devenind al doilea cel mai mare donator militar al Ucrainei după Statele Unite.
Numai în 2023, Berlinul a oferit aproximativ 8 miliarde de euro în ajutor militar.
Cu toate acestea, se aşteaptă ca acest ajutor să fie redus la jumătate, până la 4 miliarde de euro, până în 2025 din cauza constrângerilor financiare.
Ministrul german al Apărării, Boris Pistorius, a cerut iniţial un ajutor militar suplimentar de 3,8 miliarde de euro pentru Ucraina în 2024, dar aceasta nu a fost aprobat de Ministerul de Finanţe.
Germania spera că unele deficite financiare ar putea fi compensate prin profiturile din activele ruseşti îngheţate, însă acţiunile Ungariei au întârziat acest proces.
În plus, complicaţii politice au apărut pe măsură ce partidele „anti-război”, care se opun ajutorului pentru Ucraina, au câştigat teren în recentele alegeri regionale.
Cu toate acestea, Germania rămâne angajată în sprijinul său, alocând un total de 14,7 miliarde de euro pentru Ucraina până în iunie 2024.