A fost stabilită data pentru concursul de rezidențiat 2024. Când are loc perioada de înscriere.

Spread the love

  Recent, în urma unor consultări interne, asociaţiile studenţilor la medicină din universităţile şi facultăţile de profil au informat Ministerul Sănătăţii cu privire la faptul că majoritatea studenţilor au optat pentru menţinerea actualei forme de desfăşurare a concursului de rezidenţiat.

Ministerul Sănătății a publicat în transparență decizională proiectul de ordin de ministru și metodologia de concurs pentru examenul de rezidențiat 2024.

 În urma analizei din septembrie 2024, organizate prin videoconferință cu rectorii universităților de medicină și farmacie din București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Târgu Mureș și Timișoara, s-a stabilit menținerea Metodologiei de concurs din anul 2023.

Astfel, în a treia duminică a lunii noiembrie (17 noiembrie), Ministerul Sănătăţii organizează concursul de admitere în rezidenţiat pe post şi pe loc în medicină, medicină dentară şi farmacie.

Înscrierile pentru concurs se fac prin direcţiile de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti, respectiv prin ministerele cu reţea sanitară proprie, în perioada 9 – 22 octombrie 2024.

„Programul de depunere a dosarelor va fi următorul: pentru zilele de luni până joi orele 9.

00 – 16.

00, respectiv 9.

00 – 14.

00 pentru zilele de vineri.

Direcţiile de sănătate publică, respectiv ministerele cu reţea sanitară proprie îşi vor adapta numărul punctelor de depunere a dosarelor în funcţie de fluxul de candidaţi”, potrivit metodologiei de concurs publicate de Ministerul Sănătății.

 Dosarele de concurs pot fi depuse prin poştă sau servicii de curierat, în perioada 9 – 22 octombrie 2024, inclusiv data poştei.

Dosarul de înscriere a candidatului va conţine următoarele documente:*cererea de înscriere la concurs, în care se vor menţiona:*centrul universitar şi domeniul pentru care concurează;*acordul pentru folosirea numelui şi pentru afişarea rezultatului pe internet;*declaraţie de consimţământ pentru prelucrarea datelor cu caracter personal;*copia buletinului, cărţii de identitate, paşaportului (paginile din care reies numele şi prenumele candidatului, precum şi data naşterii), respectiv permisul de ședere pe teritoriul României, documente ce trebuie să fie în termen de valabilitate;*copia legalizată a diplomei de licenţă de medic, stomatolog (medic dentist) sau farmacist.

Absolvenţii promoţiei 2024 pot prezenta, până la eliberarea diplomei de licenţă, copia legalizată a adeverinţei privind promovarea examenului de licenţă;*adeverinţa (original) eliberată de unitatea în care este încadrat, din care să reiasă specialitatea în care este confirmat şi tipul contractului individual de muncă, numai pentru rezidenţi şi specialişti;*certificatul medical (original) privind starea de sănătate, eliberat de unitatea sanitară teritorială desemnată de direcţia de sănătate publică judeţeană sau a municipiului Bucureşti, în care se precizează că este apt/inapt din punct de vedere medical (fizic şi neuropsihic) pentru exercitarea activităţii în domeniul pentru care candidează.

Lista unităţilor sanitare desemnate în acest sens va fi afişată pe site-ul direcţiilor de sănătate publică începând cu data de 9 octombrie 2024;*copia actelor doveditoare (certificat de căsătorie etc.

) privind schimbarea numelui faţă de numele înscris în diploma de licenţă, dacă este cazul;*chitanţa de plată a taxei de concurs.

Taxa de concurs este stabilită de Ministerul Sănătăţii şi se achită în contul ministerului, care va fi indicat prin anunţul de concurs.

Persoanelor care nu îşi exprimă acordul pentru prelucrarea datelor cu caracter personal le vor fi respinse dosarele de concurs.

Candidaţii care nu doresc să depună documente în copie legalizată se pot prezenta pentru depunerea dosarului la orice direcţie de sănătate publică, având asupra lor şi documentele în original, în vederea certificării.

După finalizarea înscrierilor, respectiv la data de 22 octombrie 2024, candidaţii nu mai pot solicita schimbarea opţiunilor de a concurs într-un anumit centru universitar sub niciun motiv.

Un candidat poate depune un singur dosar de concurs.

Depunerea mai multor dosare ale aceleiaşi persoane pentru unul sau mai multe domenii de concurs atrage măsura eliminării candidatului respectiv din concurs.

Listele cu candidaţii admişi în concurs, pe centre universitare şi domenii, se afişează pe site-ul rezidentiat.

ms.

ro la data de 1 noiembrie 2024.

Potrivit metodologiei de concurs stabilite de Ministerul Sănătății, punctajul minim de promovare a examenului de rezidențiat este de 60% din punctajul maxim realizat la nivel naţional.

Anul trecut, în cadrul sesiunii din 19 noiembrie 2023, peste 1.

350 de candidați au participat la examenul național de intrare în rezidențiat desfășurat de Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca.

Citiți monitorulcj.

ro și pe Google NewsCITEȘTE ȘI:Copyright 2021 monitorulcj.

ro

Lasă un răspuns