Inundaţiile devastatoare lovesc din nou Italia. Boris continuă să facă ravagii în Europa

Spread the love

O furtună puternică a lovit Emilia-Romagna, Italia, ceea ce a dus la inundaţii severe şi la evacuări în masă.

Inundaţiile devastatoare lovesc din nou Italia.

Boris continuă să facă ravagii în Europa Ciclonul Boris a produs inundaţii devastatoare în regiunea Emilia-Romagna din nordul Italiei, pentru al doilea an consecutiv.

Ploile neîncetate din ultimele 48 de ore au forţat evacuarea a aproximativ 1.

000 de persoane din locuinţe, iar şcolile au fost închise.

Acestea sunt cele mai grave din ultimele două decenii şi vin după ce furtunile au provocat moartea a cel puţin 24 de persoane în Europa Centrală, dar şi în România, scrie Reuters.

Irene Priolo, preşedintele interimar al regiunii Emilia-Romagna, a declarat pentru RAI că „Boris” a afectat din nou zona, comparând precipitaţiile din acest an cu cele din mai 2023, când două valuri de ploi torenţiale şi alunecările de teren au dus la moartea a 17 persoane şi au provocat pagube de 8,5 miliarde de euro.

Vezi mai multe articole din categoria externe În prezent, şcolile sunt închise şi serviciile feroviare sunt suspendate în mai multe provincii.

La Lugo, lângă Ravenna, autorităţile au cerut evacuarea tuturor locuinţelor de la parter după ce râul Senio a ieşit din matcă.

Primarul din Ravenna, Michele De Pascale, a descris situaţia ca fiind o „urgenţă totală”, similară cu inundaţiile din luna mai a anului trecut.

Lasă un răspuns