Zelenski se va adresa Consiliului de Securitate al ONU

Spread the love

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, va susţine marţea viitoare un discurs în cadrul Consiliului de Securitate al ONU, în contextul Adunării Generale.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, se va adresa marţi, 24 septembrie, Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite, într-o şedinţă dedicată războiului din ţara sa, scrie Reuters.

Deşi Adunarea Generală a condamnat invazia şi a cerut retragerea trupelor ruse, Consiliul de Securitate a fost blocat din cauza dreptului de veto exercitat de Rusia, unul dintre membrii permanenţi.

Vizita lui Zelenski în Statele Unite vine într-un moment critic al războiului, în condiţiile în care forţele ruse continuă să avanseze în estul Ucrainei, în ciuda unei incursiuni surprinzătoare a trupelor ucrainene în regiunea Kursk.

În timpul acestei călătorii, Zelenski intenţionează să-i prezinte „planul de victorie” preşedintelui american Joe Biden.

Vezi mai multe articole din categoria externe Şedinţa Consiliului de Securitate de marţi a fost cerută de Statele Unite, Marea Britanie, Franţa, Japonia, Coreea de Sud şi Malta, conform diplomaţilor.

Lasă un răspuns