LIVE TEXT  Războiul din Ucraina, ziua 938. Italia va livra sistemul de apărare antiaeriană SAMP/T promis până la sfârşitul lunii septembrie / Ucraina vrea ca România să doboare dronele ruseşti care se apropie de spaţiul aerian românesc

Spread the love

Războiul din Ucraina, ziua 938.

Italia va livra sistemul de apărare antiaeriană SAMP/T promis până la sfârşitul lunii septembrie / Oficial: SUA consideră că strategia de pace a lui Zelenski „poate funcţiona” Ruşii au atacat Ucraina cu trei rachete ghidate cu lansare din aer şi 52 de drone kamikaze în noaptea de 17-18 septembrie 2024.

Apărarea aeriană ucraineană a distrus 46 de drone, alte cinci au dispărut de pe radar din cauza războiului electronic, iar una a zburat înapoi în Rusia, anunţă Serviciul de presă al Comandamentului Forţelor Aeriene Ucrainene.

Se raportează că ruşii au lovit cu trei rachete ghidate Kh-59/69 din spaţiul aerian al părţii ocupate a regiunii Kherson şi 52 de UAV-uri de atac din oraşele ruseşti Kursk şi Yeysk.

Vezi mai multe articole din categoria externe Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) a estimat că Rusia continuă să îşi dezvolte capacitatea de a utiliza operaţiunile informaţionale pe platformele de socializare pentru a provoca activităţi cinetice şi a interfera cu alegerile, activităţile de destabilizare şi schemele de evitare a sancţiunilor.

Documentele divulgate care descriu campaniile de dezinformare la scară largă ale Kremlinului împotriva Ucrainei şi a Occidentului continuă să demonstreze dorinţa Kremlinului de a-şi utiliza instrumentele globale de informare pentru a promova interesele Moscovei prin intermediul social media.

Oficialii americani au văzut Planul de victorie al preşedintelui Volodimir Zelenski şi cred că este o strategie „care poate funcţiona”, a declarat ambasadorul SUA la Organizaţia Naţiunilor Unite, Linda Thomas-Greenfield, în timpul unei conferinţe de presă care a avut loc marţi.

„Credem că acesta prezintă o strategie şi un plan care poate funcţiona”, a declarat aceasta, potrivit Kyiv Independent.

Thomas-Greenfield a declarat că SUA speră să promoveze planul lui Zelenski în rândul liderilor mondiali săptămâna viitoare, în timpul celei de-a 79-a Adunări Generale a ONU din New York.

Italia va livra Ucrainei o a doua baterie de apărare antiaeriană SAMP/T până la sfârşitul lunii septembrie, a anunţat marţi ministrul italian al Apărării, Guido Crosetto, notează Kyiv Independent.

Italia a promis în iunie că va trimite Kievului un alt sistem SAMP/T, singurul sistem de apărare aeriană fabricat în Europa care poate intercepta rachete balistice.

„Până la sfârşitul lunii, noul sistem Samp/T va fi livrat Ucrainei şi ştim cât costă fiecare minut de întârziere”, a declarat Crosetto la o conferinţă privind producţia europeană de apărare antiaeriană, potrivit mass-media italiene RAI.

 

Lasă un răspuns