Pagerele care au explodat în Liban au fost fabricate de o companie cu sediul în Budapesta

Spread the love

Compania taiwaneză Gold Apollo a declarat miercuri că şi-a autorizat marca pe pagerele care au explodat marţi în Liban, dar că o altă companie, cu sediul în Budapesta, le-a fabricat.

Pagerele care au explodat în Liban au fost fabricate de o companie din Budapesta Reprezentanţii companiei taiwaneze Gold Apollo a afirmat miercuri că pagerele care au explodat în cursul zilei de marţi în Liban – producând moartea a cel puţin 11 persoane şi rănirea a altor aproximativ 3000 – au fost produse sub licenţă în Europa de către o companie cu sediul în Budapesta.

Pagerele AR-924 folosite de militanţi au fost fabricate de o companie numită BAC Consulting KFT, cu sediul în capitala Ungariei, relatează Associated Press.

Vezi mai multe articole din categoria externe „În conformitate cu acordul de cooperare, autorizăm BAC să utilizeze marca noastră comercială pentru vânzarea produselor în regiunile desemnate, dar proiectarea şi fabricarea produselor sunt responsabilitatea exclusivă a BAC”, se arată în declaraţie.

Anterior, două surse din domeniul securităţii au declarat pentru Reuters că agenţia de spionaj Mossad din Israel a pus o cantitate mică de exploziv în interiorul a 5.

000 de pagere comandate de Hezbollah.

Una dintre surse a susţinut că dispozitivele au fost modificate de serviciul de spionaj al Israelului „la nivel de producţie”.

 

Lasă un răspuns