Liderul Hamas nu cedează şi vrea un „război lung şi de uzură” cu Israelul

Spread the love

Liderul Hamas, Yahya Sinwar, a declarat că gruparea palestiniană este pregătită pentru un „război de uzură”, de lungă durată, împotriva Israelului.

Liderul Hamas nu cedează şi vrea un „război lung şi de uzură” cu Israelul Liderul Hamas, Yahya Sinwar, a spus luni că gruparea palestiniană dispune de suficiente resurse pentru a susţine lupta împotriva Israelului, sprijinită de aliaţi regionali susţinuţi de Iran, la aproape un an de la începutul războiului din Gaza, informează AFP.

Sinwar, care a preluat conducerea Hamas luna trecută, înlocuindu-l pe Ismail Haniyeh, a precizat într-o scrisoare adresată aliaţilor că organizaţia este pregătită pentru „o luptă de uzură, îndelungată”.

Vezi mai multe articole din categoria externe Între timp, în Fâşia Gaza, luptele continuă să fie intense, cu cel puţin 24 de morţi în urma raidurilor aeriene israeliene de luni, conform echipelor de salvare.

Ministrul israelian al apărării, Yoav Gallant, a avertizat că posibilitatea încetării ostilităţilor cu Hezbollahul din Liban devine tot mai puţin probabilă.

Sinwar a spus, de asemenea, că aliaţii Iranului, inclusiv în Liban şi Irak, sunt pregătiţi să „frângă voinţa Israelului”.

Mai bine de 41.

000 de persoane ar fi fost ucise în Gaza de la începutul războiului, conform Ministerului Sănătăţii din teritoriul condus de Hamas.

Lasă un răspuns