Thierry Breton demisionează din funcţia de comisar european al Franţei. Ce acuzaţii îi aduce Ursulei von der Leyen

Spread the love

Thierry Breton demisionează din funcţia de comisar european.

Ce acuzaţii îi aduce Ursulei von der Leyen În scrisoare, Breton a susţinut că Ursula von der Leyen a făcut presiuni asupra Franţei pentru a prezenta un alt candidat în locul său „din motive personale”, în schimbul unui „portofoliu presupus mai influent”, scrie agenţia Reuters.

„Acum câteva zile, în ultima etapă a negocierilor privind componenţa viitorului Colegiu, i-aţi cerut Franţei să-mi retragă numele – din motive personale pe care nu le-aţi discutat direct cu mine în niciun caz – şi mi-aţi oferit, ca un compromis politic, un portofoliu pretins mai influent pentru Franţa în viitorul Colegiu”, scrie Breton în scrisoarea de demisie.

Vezi mai multe articole din categoria externe „În lumina acestor ultime evoluţii (…) trebuie să concluzionez că nu-mi mai pot exercita atribuţiile în cadrul Colegiului”, a declarat Breton în scrisoarea publicată pe X.

I would like to express my deepest gratitude to my colleagues in the College, Commission services, MEPs, Member States, and my team.

Together, we have worked tirelessly to advance an ambitious EU agenda.

It has been an honour & privilege to serve the common European interest🇪🇺 pic.

twitter.

com/wQ4eeHUnYu Potrivit Euronews, comisarul european din partea Franţei ar fi urmat să primească un portofoliu important în viitoarea Comisie, fiind zvonit pentru o vicepreşedinţie executivă.

Anunţul său vine în contextul în care Ursula von der Leyen îşi definitivează lista de comisari în urma alegerilor UE din această vară.

Fiecare stat membru al UE va obţine un portofoliu în cadrul Comisiei.

 

Lasă un răspuns