Operaţiunea de remorcare a petrolierului avariat şi de evitare a deversării începe în Marea Roşie

Spread the love

Laura Buciu Laura Buciu A început operaţiunea de remorcare a unui petrolier înmatriculat în Grecia, blocat în Marea Roşie după un atac al militanţilor Houthi luna trecută, a declarat sâmbătă o sursă maritimă pentru Reuters.

Operaţiunea de remorcare a petrolierului avariat şi de evitare a deversării începe în Marea Roşie Remorcarea navei MV Sounion de 274,2 metri în siguranţă este primul pas într-o operaţiune riscantă de salvare a navei care a luat foc după ce a fost atacată în mod repetat pe 21 august.

Al doilea pas este transferul încărcăturii sale de aproximativ 1 milion de barili de ţiţei.

Arabia Saudită, un actor-cheie în regiune, îşi va oferi asistenţa pentru acest proiect, au declarat sursele.

Orice deversare de petrol ar putea fi una dintre cele mai mari de pe o navă, riscând să provoace daune catastrofale mediului într-o zonă în care intrarea este deosebit de periculoasă.

Un efort iniţial de salvare a navei a fost întrerupt la începutul acestei luni din motive de siguranţă.

Vezi mai multe articole din categoria externe Cel puţin două remorchere deţinute de o companie de salvare cu sediul în Grecia sunt implicate în cea mai recentă încercare de remorcare, au declarat joi surse pentru Reuters.

Aspides, misiunea navală a Uniunii Europene în Marea Roşie, a declarat sâmbătă că activele sale se află în zonă pentru a proteja navele implicate în operaţiune.

Aceasta a descris operaţiunea drept un „efort complex”.

„Crearea unui mediu sigur este necesară pentru ca remorcherele să efectueze operaţiunea de remorcare”, a afirmat Aspides într-o declaraţie pe Facebook.

„Operaţiunea de salvare a MV Sounion este esenţială pentru a evita un potenţial dezastru ecologic în regiune.

Pentru a realiza acest lucru, mai mulţi actori publici şi privaţi lucrează împreună.

”  

Lasă un răspuns